Robert M. Grant neve ismerősen csenghet azok számára, akik foglalkoztak már vállalatelméletekkel és stratégiai menedzsmenttel. Grant professzor neve és munkássága egybefonódik az erőforrás és tudás alapú vállalatelmélettel illetve azok stratégiai implikációinak kutatásával.

Könyvajánló: Robert M. Grant: Tudás és stratégia ? Siker dinamikus környezetben

Robert M. Grant neve ismerősen csenghet azok számára, akik foglalkoztak már vállalatelméletekkel és stratégiai menedzsmenttel. Grant professzor neve és munkássága egybefonódik az erőforrás és tudás alapú vállalatelmélettel illetve azok stratégiai implikációinak kutatásával. A kötet célja, hogy e két elmélet hátterének bemutatása mellett azok gyakorlati relevanciájára is rávilágítson. Így mind a stratégiai menedzsment elmélete iránt érdeklődők, mind a gyakorlati szakemberek számára érdekes válogatását adja Grant professzor sokrétű életművének.

E kötet Robert M. Grant tiszteletére készült, aki a Rajk László Szakkollégium 2008. évi Herbert Simon-díjasa. A díjat olyan elméleti szakemberek nyerhetik el, akik munkássága kiemelkedő mértékben járult hozzá a gyakorlati üzleti problémák megoldásához. Eddigi díjazottak között van James G. March, a modern szervezetelmélet egyik szülőatyja (Herbert Simon társzerzője), Henry Mintzberg, a stratégiai menedzsment guruja és Michael C. Jensen, a megbízó-ügynök elmélet klasszikusa.

Könyvészeti adatok

Robert M. Grant: Tudás és stratégia ? Siker dinamikus környezetben

Oldalak: 328
ISBN: 978-963-9659-26-1
Kiadás éve: 2008

Adjon visszajelzést!