Az MLBKT és a HOE workshopot szervez ipari és kereskedelmi-szolgáltatói hulladékgazdálkodásra kötelezettek számára.

Workshop: A hulladékgazdálkodási törvény változásai 2013-ban

HOE_logoAz MLBKT és a HOE workshopot szervez ipari és kereskedelmi-szolgáltatói hulladékgazdálkodásra kötelezettek számára.

Még nem késő felkészülni a hulladékgazdálkodási gyakorlatban bekövetkező 2013-as változásokra. Ebben segít a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) és a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületének (HOE) 2013. február 19-én tartandó közös workshopja.

Előadók

Dr. Pozsonyi Katalin, ügyvéd

15 éve jogi szaktanácsadója a Hulladékhasznosítók Országos Egyesületének, részt vesz a környezetvédelmi jogalkotással és jogalkalmazással kapcsolatos munkákban. A Kezelést Koordináló Szervezetek Fórumának munkáját jogi tanácsadással segítette. Számos ügyfele van a hulladékgazdálkodás területéről, 12 éve oktat jogi ismereteket felnőttképzésben.

Dr. Csepregi István, jogtanácsos, humánökológus, szabályozási szakjogász

Több mint két évtizede dolgozik környezetvédelmi szakterületen, melynek nagy részét a változó nevű környezetvédelemért felelős minisztériumban töltötte, többnyire szabályozási területen. A környezet-, illetve természetvédelmen belül fő szakterülete a hulladékgazdálkodás, természetvédelem, illetve ezekkel kapcsolatos hatósági tevékenységek. Több egyetem meghívott előadója, a Debreceni Egyetem tiszteletbeli egyetemi docense.

Program

A workshopon sorra veszünk minden aktualitást és tapasztalatot a hulladékgazdálkodásban: a workshop ismerteti a napi munkavégzéshez legfontosabb gyakorlati ismereteket ipari és kereskedelmi-szolgáltatói hulladékgazdálkodásra kötelezettek számára.

A program előtt beérkezett kérdésekre, témakörökre az előadók külön kitérnek a nap folyamán.

A félnapos programon többek között szó lesz a következőkről:

  • új fogalmak: definíciók, melléktermékké nyilvánítás és a hulladékstátusz megszűnésének esetei
  • gyártói felelősség és a hulladékbirtokos kötelezettségei
  • az új hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer
  • adatszolgáltatás és nyilvántartás
  • csomagolási hulladékokkal végzett tevékenységről
  • e+e hulladékokkal végzett tevékenységről
  • hulladékká vált gépjárművek.

A workshopon lehetőség nyílik szakmai tapasztalatcserére, a kérdések közvetlen megválaszolására, a jogszabályi háttér egy-egy kérdéses elemének vizsgálatára. A jelentkezők összetétele és főbb érdeklődési területe alapján programunk még inkább az igényekre szabható.

Időpont

2013. február 19., kedd, 9:00-13:30
Jelentkezési határidő: 2013. február 7.

Helyszín

1061 Budapest, Király u. 12. (MLBKT Titkárság)

Részvételi díj

19.500 Ft+áfa/fő

Kedvezmények: Ha a költségviselő MLBKT tag, vagy vállalatonként 2 vagy több fő jelentkezését küldi el, a részvételi díj kedvezményesen 18.000 Ft+áfa/fő

Részvételi feltételek és jelentkezés

A részvételi díj tartalmazza a workshop előadásainak anyagát, a kávészünet költségeit és a program részvételi igazolásának kiállítási költségeit. A workshopot min. 12 fő részvétele esetén szervezzük meg. A részvételi díjról szóló számlát jelentkezéskor postázzuk, befizetése a rendezvény előtt esedékes. A részvételi díj természetbeni juttatásnak minősülő tételeit (étel, ital) adó- és járulékfizetési kötelezettség terheli, melynek megfizetése a megrendelő feladata! A részvételi díjról kiállított számla minden esetben külön fogja tartalmazni a természetbeni juttatások mértékét.

A jelentkezés lemondását kizárólag írásban (anita.benesch@logisztika.hu címre küldött levélben) 7 naptári nappal a workshop időpontja előtt tudjuk elfogadni költségmentesen. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50 %-ának megfizetése terheli a jelentkezőt.

A részvételi díjat az esemény előtt az MLBKT bankszámlájára kérjük átutalni. Számlaszám: K&H Bank 10200823-22223876-00000000

Jelentkezni ide kattintva lehet 2013. február 7-ig

További információ és jelentkezés:

E-mail: anita.benesch@logisztika.hu
Kapcsolattartó neve: Benesch Anita
Telefonszám: +36 1/267-8740

Adjon visszajelzést!