A Casbega, a Coca-Cola vezető palackozó vállalata megvizsgálta, hogy milyen módon tökéletesíthetné a logisztikai folyamatokat és arra a következtetésre jutott, hogy jelentős idő- és pénzmegtakarítást lehet elérni, ha a fehér raklapos csererendszerről áttérnek a CHEP raklapbérleti rendszerére.

A Coca-Cola Casbega együttműködik a CHEP-pel az ellátási láncával kapcsolatos felesleges költségei megszüntetése érdekében

large_Casbega_12Szerte a világon, az élelmiszer- és italipar bizonytalan időszakot él át, a fogyasztók ugyanis sokkal körültekintőbbek a vásárlási döntéseik során. Ez bizony elkerülhetetlenül hatással van a termelési eredményekre is, ami azt jelenti, hogy a gyártók nagyobb hangsúlyt fektetnek a felesleges költségektől való megszabadulásra az ellátási láncaikon belül és igyekeznek a működési hatékonyságukat a lehető legnagyobb mértékben javítani. A Casbega, a Coca-Cola vezető palackozó vállalata megvizsgálta, hogy milyen módon tökéletesíthetné a logisztikai folyamatokat és arra a következtetésre jutott, hogy jelentős idő- és pénzmegtakarítást lehet elérni, ha a fehér raklapos csererendszerről áttérnek a CHEP raklapbérleti rendszerére.

Megszabadulva a fehér raklap-gazdálkodás és felhasználás költségeitől, a Casbega jelenleg biztos lehet abban, hogy a termékeit magas minőségű rakodólapokon szállítják. Ennek az oka az, hogy a CHEP végzi a saját raklapjainak minden egyes alkalommal történő ellenőrzését és javítását, amikor azok valamelyik szolgáltató központjukba visszakerülnek.


CasbegaJosé María Sánchez, a Casbega ipari és logisztikai igazgatója ezt a minőségi garanciát az alábbi módon jellemzi: ?Mi mindig arra törekszünk, hogy az üzleti kiválóság egy bizonyos viszonyítási pontját hozzuk létre. Folyamatosan küldetésünknek érezzük, hogy költségtakarékossági és logisztikai fejlesztéseket hozzunk létre, és ezért is nagyon elégedettek vagyunk a CHEP céggel való együttműködéssel. A CHEP által szállított raklapok messze felülmúlják a fehér fa raklapok alternatíváját és lehetővé teszik számunkra az ellátási láncunk működési hatékonyságának az optimalizálását.”

A CHEP raklapok magas minőségének és tartósságának is közvetlen hatása van a Casbega termelésére. ?A gyártósoraink és raklapozó rendszereink teljes mértékben automatizáltak, így a raklapoknak a legjobb minőségűeknek kell lenniük, hogy a megszakítás nélküli folyamatos gyártás biztosítva legyen? – folytatja José María Sánchez. ?A CHEP termékek erőssége létfontosságú, hogy az összes folyamatunk során biztosítva legyen a hatékonyság és a biztonság. A CHEP céggel közösen olyan intézkedéseket foganatosítottunk, amelyek minimalizálják az eladhatatlan termékek mennyiségét és elkerülhetővé teszik a baleseteket.”

A CHEP fontos szerepet játszik annak a biztosításában is, hogy a Casbega az összes megrendelését időben tudja teljesíteni. A Casbega 275 különféle terméket palackoz és rendszeresen olyan készletet tart fenn, amelyek 8-10 napra elegendőek a megrendelések teljesítéséhez. Az ügyfelek a megrendeléseiket minden nap 17 óráig adhatják le, ami garantálja a megrendelt áru leszállítását másnap reggel 6 órától. Mint ilyen, az is rendkívül fontos, hogy a cég a megfelelő minőségű raklapokkal rendelkezzen, hogy időben eleget tudjon tenni az összes szállítási kötelezettségének. A CHEP raklapbérleti rendszer rugalmassága és skálája azt jelenti, hogy a Casbega-nak sohasem kell aggódnia a késedelmek miatt.

CasbegaA Casbega számára a stabil munkastílusban való tevékenység is fontos, és a cég a beszállítóitól is elvárja, hogy ebben a tekintetben is segítséget nyújtsanak neki. A CHEP raklapbérleti rendszer működése lényegében fenntartható, mivel az a raklapok újbóli felhasználásán, felújításán és újrahasznosításán alapul. Lehetővé téve a Casbega számára, hogy búcsút mondhasson a fehér raklapos rendszer alkalmazásának, a CHEP csökkentette a vállalatnak a szeméttelepekre kerülő egyszer használatos csomagolóanyagoktól való függőségét. A CHEP azt is biztosítja, hogy a raklapjaihoz szükséges faanyag folyamatosan rendelkezésre álljon.
José María Sánchez végül úgy foglalja össze: ?A környezetvédelem iránt érzett felelősségünk azt jelenti, hogy ahol csak lehet, igyekszünk kiiktatni a hulladékokat az egész palackozási folyamat során. A raklapozási tevékenységünk terén elért legnagyobb eredményünk az, hogy minimalizáltuk az általunk felhasznált fa mennyiségét, amire a CHEP ad lehetőséget, mivel a raklapjai ellenőrzött módon az egész szállítási láncunk során újra felhasználhatók.”

(x)

Adjon visszajelzést!