?Minden, ami elkezdődik, véget is ér egyszer!? ... a LEAN EST rendezvények is ilyenek! Öt éve szervez a LeanCenter ilyen fórumokat, ahol a szakma minden oldalát igyekeztek megvizsgálni eddig, fókuszált előadások keretében.

Lean Est utoljára

 ?Minden, ami elkezdődik, véget is ér egyszer!? … a LEAN EST rendezvények is ilyenek! Öt éve szervez a LeanCenter ilyen fórumokat, ahol a szakma minden oldalát igyekeztek megvizsgálni eddig, fókuszált előadások keretében.

A magyar ipari termelés világában körülbelül 12 évvel ezelőtt jelent meg a folyamatfejlesztés ?lean? formája. Abban az időszakban települt hazánkba a jelenleg is itt tevékenykedő külföldi tulajdonú multinacionális vállalatok nagy része. Ezen vállalatok termelési kultúrája és elvárásaik hozták magukkal a folyamathatékonyság lean fejlesztésének elveit is. Természetesen már korábban is foglalkoztunk mi magyarok is a folyamatok fejlesztésével, erről több írásos dokumentum, kutatási eredmény is árulkodik.  A normázás, a mérések, az érték meghatározása, a tervezés mindig is ott volt a termelő cégek életében … igaz másként nevezték az elveket és másként értelmezték az eredményeket is.

A vállalatok többsége ma már saját továbbfejlesztésű ? mégis hasonló alapokra épülő ? termelési rendszert működtet. Az egyes rendszerek közti eltérés bizonyos eszközök, módszerek és elvek fókuszában keresendő.

  • Vajon megáll-e itt a fejlődés vagy a kaizen elvekhez híven a fejlesztési módszertan maga is továbblép önmagán?
  • Létrejönnek-e a jövőben új irányzatok, módszertanok avagy bővülnek-e a jelenleg alkalmazott módszerek?
  • Melyek az általánosan elterjedt lean eszközök tanulságai?
  • Milyen új szakterületeken fog még terjedni intenzíven a lean módszertan?
  • Esetleg egy újabb nagyvállalat jelenik meg forradalmi elveivel a piacon?  
  • Mi lesz a lean után? Létezhet optimálisabb rendszer azonos célra?

A LeanCenter által szervezett LEAN EST X. éppen ezekre a kérdésekre keresi a választ 2013. március 28-án, a HungExpo-n. Érdemes csatlakozni, mert ez az esemény egyben az utolsó Lean Est is lesz a LeanCenter történetében. Egyúttal kezdetét veszi ezen a téren is valami új, valami más?

Bővebb információ >> 

Adjon visszajelzést!