Az MLBKT Lean Tagozata szakmai nyílt napot szervez az SMR AMT Hungary Bt.-hez. A program során megismerhetjük Európa legnagyobb személygépkocsi visszapillantó tükörgyártó bázisát.

Vállalatlátogatás a mosonmagyaróvári SMR AMT Hungary Bt-hez

Az MLBKT Lean Tagozata szakmai nyílt napot szervez az SMR AMT Hungary Bt.-hez. A program során megismerhetjük Európa legnagyobb személygépkocsi visszapillantó tükörgyártó bázisát.

Időpont

2013. április 4., csütörtök, 10.00-13.00

Helyszín

Mosonmagyaróvár, Gyertyán u. 11. (Movinov Ipari Park)

Program

9.45 ? Találkozó a gyár előtt

10.00 – A cégvezető köszöntője, majd az SMR cég bemutatása

A program ebéddel zárul, majd lehetőség lesz kérdések megválaszolására.

Előadók

Dömötörfi Ákos, Supply Chain Manager előadásában az MDL rendszer bemutatása lesz a fő téma.

Stasztny Péter, Business Exellence Team koordinátor tart előadást a fejlesztésekről.

Házigazda: Tibori Pál Levente, SMR gyárigazgató

A SMR gyárlátogatásra a 2. számú gyárban lesz lehetőség, ahol megtekinthető majd a műanyag fröccsöntés, a műanyag alkatrészek festése, a BMW 1-es, 3-as és X1-es széria, valamint a Mercedes A és B osztályos személygépkocsi tükrök szerelése, és a teljes logisztikai folyamat.

Az SMR AMT Hungary Bt.-ről

SMRA cég jogelődje 1995-ben kezdte meg termelését Mosonszolnokon.

Jelenleg az indiai Sehgal család tulajdonában vannak, akik a felvásárlással együtt friss tőkét és szemléletet hoztak.

A magyarországi a Motherson cégcsoport legnagyobb cége a 90 telephely közül. Együttesen 1800 embert foglalkoztatnak a mosonszolnoki gyárban, a Hegyeshalomban lévő logisztikai központban, az új gyárban Mosonmagyaróváron, és Győrben, a termékteszt laborban.

Német vevőik elvárásai, precizitása és a szisztematikus, kreatív, magyar mérnöki munka által megvalósított prémiumkategóriás tükrökben jelenik meg cégük innovációja.

A világon 80 millió autót gyártottak 2011-ben, az SMR pedig 7 millió pár tükröt, ami 8,75 százaléka a világ termelésének.

Az SMR fő megrendelői a BMW, a MERCEDES, a VW, az AUDI, az OPEL, a HYUNDAI, a KIA és a Suzuki, 2013-tól pedig a Porsche. A szállítási pontosság és a hibátlan termék alapkövetelmény az OEM-ek részéről, a költségek folyamatos csökkentése mellett.

Az elmúlt öt évben 65 millió ?-val növelték árbevételüket, a következő három évben pedig 91 millió ?-val fogják növelni szállításaikat.

Ehhez a dinamikus fejlődéshez folyamatosan fejlesztik a gyár logisztikai megoldásait. A Hegyeshalomban lévő Prologis raktárbázison alakították ki a beszállítók áruit fogadó átvevő, raktározó, és a két gyárat kiszolgáló 10 000 palettás logisztikai központot. Fontos lépés volt a csomagolási egységek vonalkódos nyomon követésének bevezetése. Minden beérkező doboz egy vonalkódos címkét kap, így kerül beraktározásra, majd a mobil vonalkóddal felszerelt könyvelési pontokon követhető a logisztikai folyamatban, hogy hol tart az áru.

A raktárból direkt a sorok igényei szerint kerül kiszedésre a szükséges beépülő alkatrész csomagolási egysége. Ezt az árumennyiséget az RFID azonosítókkal ellátott kocsikra rakják és át is könyvelik a mobil adathordozóra. A kocsik kis teherautókon kerülnek át a gyárakba, közvetlenül a szerelősorokhoz. A ki-, és beszállítási pontokon lévő kapukon keresztül kell az anyagmozgatóknak áttolni a kocsikat, így a könyvelés automatikusan megvalósul.

A vevői követelmények teljesítése a napi 35 000 tükör szerelése során fokozott odafigyelést igényel az operátorok részéről. A folyamatok stabilitása és a minőség beépítése érdekében több mint 10 éve szisztematikusan fejleszti a cég a Poka Yoke megoldásokat.

A tapasztalatok alapján a legbiztosabb megoldások a termékekben, ill. a készülékekben végrehajtott konstrukciós változtatások, mert ezek alapvetően biztosítják a hibalehetőségek kiküszöbölését. A csavarozástechnikai, valamint az alkatrészkeveredést kizáró megoldások a készülékekben lévő szerelt egység zárolásával jeleznek a dolgozónak, ha a folyamat nem az előírás szerint valósult meg. A JIS termelésszervezés és az azonos idejű adatgyűjtés, könyvelés vonalkód technikán alapul. Minden termékazonosító etikettel van ellátva, vonatkozik ez az előszerelt egységekre, a színes burkolatokra, a szerelt jó, ill. a nem megfelelő termékekre.

Részvételi feltételek és jelentkezés

Sajnáljuk, a létszámkeret betelt!

A részvétel az MLBKT tagok számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Maximális létszám 25 fő, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadjuk. Nem MLBKT tagok számára a részvételi díj 10.000 Ft+áfa/fő. Jelentkezni az űrlapon keresztül lehet 2013. április 2-ig. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni. Költségmentes lemondásra szintén április 2-ig van lehetőség (írásban a rendezveny@logisztika.hu címen), ezt követően a részvételi díjat ki kell egyenlíteni. A részvételi díjat az esemény előtt az MLBKT bankszámlájára kérjük átutalni. Számlaszám: CIB Bank Zrt. 10700347-68287584-51100005

Adjon visszajelzést!