A 2012-es üzleti évben a GW valamennyi üzleti területén pozitív tendencia volt jellemző. A foglalkoztatottak száma 13 százalékkal 5250 főre nőtt - adta hírül az MLBKT intézményi tagja.

A Gebrüder Weissnél folytatódik a pozitív tendencia

A 2012-es üzleti évben a GW valamennyi üzleti területén pozitív tendencia volt jellemző. A foglalkoztatottak száma 13 százalékkal 5250 főre nőtt – adta hírül az MLBKT intézményi tagja.

A Gebrüder Weiss 2012-ben is folytatta a fejlődést. A szállítmányozási és logisztikai vállalat az előzetes adatok alapján 1,15 milliárd euró forgalmat ért el, ami az előző évhez képest 8 százalékos növekedést jelent. Az általános válsághangulat és az európai értékesítési nehézségek ellenére a vállalat a negyedik negyedévben is folytatni tudta az előző évek sikeres növekedési tendenciáját. Az igazgatótanács elnöke, Wolfgang Niessner elégedett a fejlődéssel: ?Bár a dinamika nem érte el teljes mértékben a 2011. év szintjét, egyes kirendeltségek és régiók az elmúlt üzleti évben is kiválóan teljesítettek.?

2012-ben a stratégiailag fontos kirendeltségek előnyt élveztek a nagy beruházások során. Niessner beszámol arról, hogy a fizikai jelenlét mellett a technológia és a tudásmenedzsment területén is átfogó befektetésekre került sor, és következetesen tovább dolgoztak a ?kiváló szolgáltatás? megvalósításán. ?A jelenlegi nehéz gazdasági körülmények között is igyekszünk megfelelni az üzleti élet kihívásainak.?

Fontos platform a Kaukázusban

A saját tőke előző évhez hasonlóan magas, 58 százalékos aránya 2012-ben is biztosította a befektetések függetlenséget a pénzintézetekkel szemben. A fejlesztések 2012-ben lényegesen meghaladták az előző évi szintet: a Gebrüder Weiss közel 50 millió eurót költött a saját globális hálózatának célirányos fejlesztésére. Grúzia fővárosában, Tbilisziben elkezdődött egy 10 ezer négyzetméteres logisztikai létesítmény építése, ahol a szállítmányozási és logisztikai munka rövid időn belül elindulhat. ?A Gebrüder Weiss a grúziai piacra történő belépéssel fontos platformot hozott létre a Kaukázusban, amely számos meglévő ügyfél részére biztosít jelentős előnyöket?, mondta az igazgatóság pénzügyekért felelős tagja, Wolfram Senger-Weiss. ?Ezen kívül a Diehl és Sprenger fuvarozási társaságok átvételével tovább erősítettük hálózatunkat Dél-Németországban?. Ősszel a Prága melletti Jenečben megkezdte működését az új terminál. 2012 novemberében megkezdődtek a lauterachi cégközpont bővítési és felújítási munkái. A projekt keretében elsősorban az átrakó és a logisztikai raktár modernizálása és bővítése történik meg, amellyel a vállalat a telephely hosszú távú versenyképességét kívánja biztosítani.

A szárazföldi szállítmányozás több mint 10 százalékos növekedést produkált

A 2012. évi növekedéshez döntően hozzájárult a közúti szállítmányozási üzletág. A Gebrüder Weiss konszolidált árbevételét több mint 10 százalékkal, 707 millióról 780 millió euróra tudta növelni. Az üzletág fejlődésének alappillérei elsősorban a stabil partnerhálózat és az egész Európában sikeresen bevezetett egységes termék, a ?gw pro.line? volt.

A logisztikai megoldások területe is jelentős fejlődést mutatott. A Gebrüder Weiss számos kiemelkedő projekt révén megerősítette pozícióját, mint hatékony, átfogó szolgáltatásokat nyújtó logisztikai vállalat. A Közép- és Kelet-Európában nyújtott kiváló szolgáltatási színvonal elismeréseként ügyfelünk, a Hewlett-Packard a Gebrüder Weiss vállalatot ?az év regionális logisztikai szállítmányozója? díjjal jutalmazta. ?Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra?, nyilatkozta Wolfgang Niessner, aki szerint a díj a vállalat által nyújtott, kiemelkedő színvonalú ügyfél- és teljesítményorientált szolgáltatás elismerését jelenti.

A légi és tengeri üzletág a Távol-Keletre koncentrál

A légi és tengeri üzletág 2012-ben 243 millió eurós árbevétellel közel 3 százalékos növekedést ért el. A vállalat ebben az évben elsősorban Kelet-Ázsiára helyezte a figyelmét. ?A japán légi és tengeri szállítmányozási vállalat, az osakai székhelyű JHB Express átvételével sikerült az Ázsián belüli forgalmunkat megerősíteni?, mondta Heinz Senger-Weiss, az igazgatótanács tagja. A Gebrüder Weiss a 20 éves fennállását ünneplő kínai bázisán és Tajvanban is tovább erősítette piaci pozícióját. Heinz Senger-Weiss a siker kulcsaként a személyzet állandóságát nevezte meg, ami lehetővé tette a GW részére vállalati értékeinek és folyamatainak megszilárdítását az eredeti piacoktól távoli helyszíneken is. A Gebrüder Weiss ma már 17 kirendeltségen 342 alkalmazottat foglalkoztat a Kínai Népköztársaságban. ?A távol-keleti erős bázisunk biztosítja számunkra a további fejlődési lehetőséget a Csendes-óceáni térségben, ezért ezt a fontos kereskedelmi útvonalat a Csendes-óceán mindkét oldalán folyamatosan fejlesztjük?, mondta Heinz Senger-Weiss.

A Gebrüder Weiss partner és leányvállalatai is növekednek

A Gebrüder Weiss csomagküldő szolgálata, a DPD konszolidált árbevételét megközelítőleg 2 százalékkal, 125 millió euróra tudta növelni, és a B2B csomagküldő üzletágon belül megőrizte piacvezető pozícióját. ?Az inet-logistics nevű leányvállalatunk, amely a szállítmányozás és ügyviteli szoftvermegoldások (TMS) európai piacvezetője, 12 százalékos forgalomnövekedést ért el?, nyilatkozta Peter Kloiber, az igazgatótanács tagja. Az x|vise pedig kiváló operatív logisztikai tanácsadási portfóliója mellett innovatív logisztikai szolgáltatásait online megoldásokkal bővítette (webáruház, eBusiness).

A Gebrüder Weiss 2012-ben újból bebizonyította, hogy a piac legjobb munkaadóinak egyike: a vállalatot a teljes Ausztriára kiterjedő ?Great Place to Work? verseny keretében a legjobbaknak járó díjjal tüntették ki. Ezen kívül a Gebrüder Weiss vállalatnak ítélték oda a neves különdíjat, a ?Tanulók legjobb munkaadója? címet. ?Tudatosan támogatjuk dolgozóinkat és gyakornokainkat, hogy a munkaterületüknek legmegfelelőbb képzésben vehessenek részt?, nyilatkozta Peter Kloiber. Párhuzamosan a Gebrüder Weiss növekedésével a vállalat átlagos dolgozói létszáma megközelítőleg 13%-kal, 5250 főre nőtt.

Adjon visszajelzést!