Az e-útdíj bevezetésével a szakmának újabb kihívásokkal kell megküzdenie, a fuvarszervezés optimalizálása fontosabb feladat lesz, mint valaha. Ennek ellensúlyozására olyan eszközöket és módszereket fogunk bemutatni egynapos programunkon, amelyekkel a résztvevők költségcsökkentést érhetnek el a  közúti áruszállítás területén.

Megtakarítási lehetőségek a közúti fuvarozás területén – szeminárium

Fuvarszervezés képzés
Az e-útdíj bevezetésével a szakmának újabb kihívásokkal kell megküzdenie, a fuvarszervezés optimalizálása fontosabb feladat lesz, mint valaha. Ennek ellensúlyozására olyan eszközöket és módszereket fogunk bemutatni egynapos programunkon, amelyekkel a résztvevők költségcsökkentést érhetnek el a  közúti áruszállítás területén.

 • Hogyan lehet 40 %-ot megtakarítani számítógépes támogatású járatszerkesztés/tervezés és végrehajtás segítségével?
 • Mekkora lehetőségek rejlenek a flottakövetésben, ha költséget akarok csökkenteni?
 • Milyen felelőssége, kötelezettsége és mentessége van a fuvarozónak?
 • Miért ne használjuk szinonimaként a szerződésekben a szállítmányozás, a fuvarozás és a szállítás fogalmakat?
 • Amennyiben ezek a kérdősek Önnek is ismerősek és aktuálisak, jelentkezzen az MLBKT egy napos gyakorlati szemináriumára.

  Időpont

  2013. július 17., 9.00- 14.30

  Helyszín

  1061 Budapest, Király u. 12., MLBKT Titkárság

  Program

  9.00-11.30

  • Miért ne használjuk szinonimaként a szállítmányozás, a fuvarozás és a szállítás fogalmakat? Szállítmányozási és fuvarozási szerződés az új Ptk. tükrében.
  • Nemzetközi közúti fuvarozás fuvarjogi kerete, a CMR EgyezményFuvarozó felelőssége, kötelezettsége, fuvarozói felelősség kiterjesztése, fuvarozó mentessége a felelősség alól, feladó felelőssége, küldemény feletti jog gyakorlása.
  • Jogi eseteken alapuló esettanulmányok a közúti fuvarozás területén.
  • Konzultációs lehetőség

  11.30-12.00 Kávészünet

  12.00-14.30

  • Számítógépes támogatású járatszerkesztés/tervezés és végrehajtás segítségével elérhető költség megtakarítások (15 – 40%) példák segítségével
  • Stratégiai és a taktikai járatszerkesztés, a járatszerkesztés adatszükséglete és elérhető szolgáltatásai példákkal
  • Az egzakt és a provizórikus járatszerkesztés költség vonzata és az elérhető megtakarítások példákkal (G’Roby, ProTour 1.0)
  • GPS alapú járműkövető és flottamenedzsment rendszerek működése (Fleet, WebEye, NavCenter stb.) és a flottakövetés költség megtakarítása
  • Kézi járattervezés és jármű követés MapSource segítségével (előadás közben bemutatásra kerülő technológia)
  • Konzultációs lehetőség

  Amennyiben előre jelzi, mely területek azok, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb információra lenne szüksége, előadóink jobban tudnak felkészülni, s a példák segítségével még inkább az igényekre szabott programot tudunk kínálni.

  Előadók

  Dr. Horváth AnnamáriaDr. Horváth Annamária, főiskolai docens

  A Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi Kar, Nemzetközi Ügyletek és Logisztika Intézeti Tanszékének oktatója. Korábban logisztikai szakértőként a Logisztikai Fejlesztési Központban, vezető tanácsadóként a Navigátor Informatikai és Tanácsadó Kft.-ben is dolgozott, majd a Richter Gedeon Nyrt. Raktárgazdálkodási Főosztályán töltött be különböző vezetői posztokat. Szakterületei: disztribúció, raktárgazdálkodás, logisztikai vevőszolgálat, nemzetközi szállítmányozás és fuvarozás, valamint logisztikai szolgáltatások.

  Dr. Tokodi JenőDr. Tokodi Jenő, egyetemi adjunktus

  A BME Közlekedésüzemi Tanszékének oktatója. Oktatott területei: üzemszervezés, logisztikai informatika, logisztikai rendszerek tervezése, szállítási logisztika, a városi áruszállítás, üzemszervezéstan, rakodástechnika és logisztika, anyagmozgatási rendszerek. Az elmúlt években több sikeres járatszerkesztési projekt gyakorlati kivitelezésében vett részt.

  Részvételi feltételek és jelentkezés

  Részvételi díjak és kedvezmények

  Teljes részvételi díj: 25 500 Ft+ÁFA/fő

  • MLBKT tagoknak a részvételi díj csak 21 500 Ft+ÁFA/fő
  • Ha egy cégtől két vagy több fő jelentkezik, 10 % kedvezményt adunk.

  A kedvezmények nem összevonhatók!

  Jelentkezési határidő

  2013. július 9.

  További információ

  Benesch Anita oktatásszervező
  +36 1 267-8740
  anita.benesch@logisztika.hu
  www.logisztika.hu

  A részvételi díj tartalmazza a szeminárium előadásainak anyagát, a kávészünet költségeit és a program részvételi igazolásának kiállítási költségeit. A programot min. 12 fő részvétele esetén szervezzük meg. A részvételi díjról szóló számlát jelentkezéskor postázzuk, befizetése a rendezvény előtt esedékes, melyet kérünk az MLBKT számlájára elutalni: CIB Bank Zrt. 10700347-68287584-51100005

  A jelentkezés lemondását kizárólag írásban, (anita.benesch@logisztika.hu címre küldött levélben) július 11-ig tudjuk elfogadni költségmentesen. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50 %-ának megfizetése terheli a jelentkezőt.

  Jelentkezni ide kattintva lehet 2013. július 9-ig.

  Adjon visszajelzést!