A 18 éve Győrött oktató professzor a rektori teendők mellett egyelőre a Logisztikai Tanszék vezetését is folytatja.

Földesi Péter professzor lett a győri egyetem rektora

A 18 éve Győrött oktató professzor a rektori teendők mellett egyelőre a Logisztikai Tanszék vezetését is folytatja.

Földesi Péter professzor, a győri Széchenyi István Egyetem (SZIE) hivatalba lépett rektora hétfőn, első rektori munkanapján azt hangsúlyozta, hogy a nyitott egyetem szellemisége jegyében vigyék be a világot a győri Széchenyi István Egyetemre a felsőoktatási intézmény munkatársai, hiszen a tudományos, szellemi autonómia nem jelenthet elszigetelődést a város, a régió iparától, társadalmától.

A győri egyetemet az innováció, a folytonos megújulás jellemzi – hangoztatta a bemutatkozó sajtóbeszélgetésen az egyetem 51 éves rektora.
Az egyetem Győr városhoz hasonlóan regionális vezető szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúlon. A SZIE térségbeli széles kapcsolatrendszerének erősítésén munkálkodnak a továbbiakban, hogy az intézmény szellemi, kulturális hatását minél szélesebb körben tudja kifejteni ? szólt terveiről a rektor.
Mint hangsúlyozta, a Széchenyi Egyetem fiatal intézmény. Ennek előnye az, hogy a tradíciók “nem kötik gúzsba”, az értékek állandóak, a módszereket viszont folyamatosan lehet újítani ? fogalmazott a rektor.
Földesi Péter beszélt a Széchenyi István Egyetemnek az Audival kialakított kapcsolatáról. A világcég olyan szakmai színvonalat és munkakultúrát vár el, amely méltó az Audi nevéhez, tekintélyéhez – mondta, hozzátéve, ennek is meg akar felelni a győri egyetem, amely hosszú távon számít a német autógyártóval való együttműködésre.

Adjon visszajelzést!