A UPS kiadta éves Fenntarthatósági Jelentését, amelyben bejelentette, hogy miközben az összes kiszállított csomag mennyisége emelkedett 2012-ben, a cég nagymértékben tudta csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

A UPS nagyfokú csökkentésről számol be üvegházhatású gáz kibocsátása terén

A UPS kiadta éves Fenntarthatósági Jelentését, amelyben bejelentette, hogy miközben az összes kiszállított csomag mennyisége emelkedett 2012-ben, a cég nagymértékben tudta csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

A környezetvédelmi intézkedések magukba foglalják a földi és légi eszközök használata során alkalmazott üzemanyag megtakarításokat, az alternatív üzemanyaggal működő járművekbe invesztált megnövelt összegeket és az átdolgozott útvonalakat, amelyek hozzávetőlegesen 19,5 millió kilométert faragtak le a szárazföldi szállítmányozásból.

A 2012-es riport főbb tartalmi elemei:

  • 2,1%-os csökkenés az üvegházhatású gázok abszolút mennyiségében, a tevékenységből származó illetve vásárolt energia tekintetében egyaránt.
  • Globális szintű erdősítési kezdeményezés: 1 millió fa ültetése 2013. év végéig.
  • Humanitáriánus segélyakciók 35 országban és ehhez kapcsolódó természetbeni adományok 2,6 millió USA dollár értékben.
  • Összesen 97,5 millió dolláros jótékony felajánlás, mely 4 millió dolláros növekedés 2011-hez képest.
  • 1, 8 millió önkéntes óra a UPS alkalmazottaitól és családjaiktól, mely új éves rekord.

A UPS beszámolójáért már második éve kap elismerést: a fenntarthatósági jelentés eleget tesz a GRI (Global Reporting Initiative) által bevezetett A+ szint követelményeinek, melyet független, harmadik fél, a Deloitte & Touche LLP adatai igazolnak. Az összes  GRI jelentés kevesebb mint 20%-a A+ szintű.

?A UPS egy új célkitűzést is felállított az alternatív üzemanyagok területén? ? nyilatkozta David Abney, a UPS üzemeltetési igazgatója. ?2017-re a cég eléri az egy milliárd mérföldet (azaz, 1, 6 milliárd kilométert) az alternatív üzemanyaggal működő, fejlett technológiai járműveknél, ami több mint kétszerese a jelenlegi 400 millió mérföldnek.?

A UPS Légitársaság, amely a UPS szénlábnyomának 57%-ért felel, csökkentette az üzemanyag fogyasztását és szén-dioxid kibocsátását. A légi szállítmányozás volumene az év során 4,8%-kal nőtt, miközben az üzemanyag használata 1,3%-kal csökkent.

A UPS környezeti stratégiájának egyik sarokköve, hogy támogassa a fejlődést és az alacsonyabb kibocsátású alternatív üzemanyag használatát. A gépkocsik összesen  a UPS szénlábnyomának 35%-áért felelnek. A UPS folyamatosan szerez be, tesztel és telepít új-generációs járműveket.  2000 és 2012 között az alternatív üzemanyag technológiával működő flotta összesen 475 millió kilométert regisztrált. 2012-ben ez a növekvő flotta körülbelül 78 millió kilométert tett meg, ami 43%-os növekedést jelentett 2011-hez képest.

Az év elején a UPS bejelentette, hogy közel 1000 cseppfolyósított földgázzal működő szállítókocsit helyez üzembe az következő két évben, a jelenleg 2700 alternatív üzemanyaggal működő technológiailag fejlett járműből álló flottájában. A flotta teljesen elektromos, elektromos-hibrid, hidraulikus-hibrid valamint földgáz, prorpán, biometán és könnyűsúlyú, üzemanyag-takarékos járműveket foglal magába.

A Fenntarthatósági Jelentés egyéb innovatív technológiákat is említ, melyek használatával szintén csökkenthetők az üvegházhatású gázok, a felhasznált üzemanyag és a megtett kilométerek. Ilyenek, például, a járműbe épített érzékelők nyújtotta telematikai adatok, melyek segítségével a UPS több mint 206 millió perc alapjáraton való működést, valamint 5,5 millió liter üzemanyagot  tudott megspórolni a tavalyi évben. Az új küldeményirányítási technológiák növelték a kilométerre jutó csomagfelvételt és kézbesítést, és hozzávetőlegesen 20 millió levezetett kilométert spóroltak meg, amely körülbelül 5 millió liter üzemanyagnak felel meg.

Adjon visszajelzést!