Már néhány hét eltelt azóta, hogy 2013. augusztus elsején örökre eltávozott közülünk egy kiváló kolléga és nagyszerű ember, Ravaszné dr. Rafila Adriána.

Nekrológ egy kiváló kolléga és nagyszerű ember emlékére

Már néhány hét eltelt azóta, hogy 2013. augusztus elsején örökre eltávozott közülünk egy kiváló kolléga és nagyszerű ember, Ravaszné dr. Rafila Adriána.

Ravaszné dr. Rafila Adriána.Halála mélységes fájdalommal tölt el a mai napig is mindannyiunkat, akik vezetőként, munkatársként minden nap együtt dolgozhattunk vele, megosztva velünk a tudását, magas szintű szakmai tapasztalatát és részesülhettünk támogatásából mind szakmailag, mind emberileg.

Ravaszné dr. Rafila Adriána már szakmai pályafutása elején elkötelezte magát a gyógyszeripar irányában, hiszen a kezdetek kezdetén, az akkori Chinoin Gyógyszervegyészeti Gyár injekció gyártó üzemében tevékenykedett vezetőként. 2002-től szakmai pályafutása a Richter Gedeon NyRt. Termelési és Logisztikai Igazgatóságának berkein belül, logisztikai területen folytatódott. Évekig vezette a Nagykereskedelmi Raktár mindennapi tevékenységét úgy, hogy napi szintű feladatai mellett folyamatosan képezte magát, fejlődött és munkatársai felé is mindvégig a fejlődés fontosságának szemléletét adta át. 2013. január 2-től az Expedíciós és Raktárgazdálkodási Főosztály főosztályvezetői feladatait látta el, egészen haláláig.

Logisztika iránti elkötelezettsége példa értékű volt, számtalan fejlesztés, megvalósult projekt fűződik a nevéhez. Többek között neki köszönhetjük a Nagykereskedelmi Raktár raktárirányítási rendszerének korszerűsítését is. Haláláig tagja volt az MLBKT Gyógyszeripari Tagozat vezetőségének, ahol feladatát szintén páratlan aktivitással látta el.

Most, hogy örökre eltávozott közülünk hatalmas űrt hagyva mindannyiunk lelkében, kötelességünknek érezzük, hogy az általa támasztott magas ?mérce? szerint folytassuk azokat a feladatokat, amelyeket Ő elkezdett és ugyanezen mérce szerint végezzük tovább mindennapi tevékenységeinket. Az állandó jókedve, mosolya, segítőkészsége, nyitottsága hiányozni fognak mindannyiunknak.

Emlékét örökre megőrizzük!

Benkő Béla, Richter Gedeon Nyrt.

Kellner Mária, az MLBKT elnökségi tagja, az MLBKT Gyógyszeripari Tagozatának vezetője

Megrendülten értesültem Ravaszné dr. Rafila Adriána váratlan haláláról. Az elmúlt évtizedben egy szakmailag felkészült, a felsőoktatás felé rendkívül nyitott, segítőkész és a tudásátadást gyakorlat és elmélet között szívvel-lélekkel támogató, lelkes szakembert és egy közvetlen, szeretetreméltó személyt ismertem meg Benne. Bármikor szakmai kérdéssel fordultam Hozzá, kész volt időt szánni a konzultációra, a vállalatlátogatások megszervezésére, vagy éppen fogadni a hallgatókat kutatás, vagy szakdolgozatírás kapcsán. Soha nem felejtem el, amikor azzal a kéréssel fordultam Hozzá, hogy hadd készítsünk oktató filmet a Richter nagykereskedelmi raktárának működéséről, még a raktár szokásos napi időbeosztását is megváltoztatta, hogy a folyamatokat és azok irányítását a kamerákkal érthetően és zavartalanul megmutathassuk a szakma iránt érdeklődő fiataloknak.

Köszönjük Adriána!

Halálával nagyon sokat veszített a szűken vett szakmai közösség, de a hazai logisztikai felsőoktatás is.

Gelei Andrea
egyetemi adjunktus
Budapesti Corvinus Egyetem

Adjon visszajelzést!