Ingyenes megoldás-börzét tartunk a Business Expo-n október 2-án, szerdán a Hungexpon. Olyan szolgáltatások mutatkoznak be a Fórum színpadon, amelyek segítségével nagyobb vállalati hatékonyság érhető el legyen szó beszerzési döntésekről vagy logisztikáról. <

Megoldások börzéje: Költségcsökkentés és hatékonyságnövelés a gyakorlatban

businessexpo_banner_630x201

Ingyenes megoldás-börzét tartunk a Business Expón október 2-án, szerdán a Hungexpón. Olyan szolgáltatások mutatkoznak be a Fórum színpadon, amelyek segítségével nagyobb vállalati hatékonyság érhető el legyen szó beszerzési döntésekről vagy logisztikáról.

Megoldások börzéje: Költségcsökkentés és hatékonyságnövelés a gyakorlatban

Budapest, HUNGEXPO, Business Expo
H-1101 Budapest, Albertirsai út 10. B pavilon


2013. október 2., szerda,  13-17 óra

13:00-13:05 Köszöntő
Kiss Péter, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöke

13:05-13:30 Sikeres KKV ajánlattétel negyedannyi ráfordítással – e-tendering
Horváth Ferenc, közbeszerzési szolgáltatások vezető, Electool

Ahogy 10-15 évvel ezelőtt az e-mail felváltotta a hagyományos levelezést, az elektronikus tendereztetés úgy kerül majd a hagyományos papír vagy e-mail alapú ajánlatkérések helyére a következő néhány évben. Az Electool 2008-ban Év Beszerzési Menedzsere címet is szerzett munkatársa mutatja be a cég e-tendering rendszerének ajánlattevői felületét.

13:30-13:55 Megtakarítási lehetősek a közös beszerzésben
Fazekas Attila, ügyvezető, Streamline

Nagyobb volumen + professzionális folyamatok = jelentős megtakarítás.  Az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének hivatalos beszerzési tanácsadó partnere, a  Streamline Kft. esettanulmánya arról, hogyan szerveztek független szállodák és éttermek beszerzési közösséget.

13:55-14:20 Okostelefonok alkalmazása vállalati környezetben
Kovács János, ügyvezető, Add-On
Hogyan aknázzuk ki az okostelefonokban rejlő lehetőséget a vállalatunk versenyképessége érdekében? Hogyan alakíthatunk ki 10 perc alatt egy okostelefonos megoldást?

14:20-14:45 Innováció a taxi piacon
Horváth Csaba, ügyvezető, Rádió Tele5 Taxi

Bemutatjuk azon költségcsökkentési lehetőségeket, melyeket meglévő partnereink sikerrel alkalmaztak és leendő ügyfeleink RT5 Taxi Holding fejlesztésein keresztül, részeseivé válhatnak egy sikeres projektnek.

14:45-15:00 Szünet

15:00-15:25 Lánc, lánc, érték-lánc?
Kovács András, osztályvezető, Magyar Posta

A termékek gyártási költségeinek az optimalizálása olyan ?tornagyakorlat? a menedzserek számára, melyet minden nap végezniük kell. A kívánt sikerhez – ami a versenyelőnyben jelentkezhet –  azonban ma már az értékteremtés teljes folyamatát kell vizsgálniuk. Ebben  jelentős részt képviselnek az ellátási láncok, a szállítás, raktározás, disztribúció, mely akkor hatékony, ha a vállalti értékteremtési folyamat szerves része. Az előadás ennek a megvalósítási lehetőségeit mutatja be.

15:25-15:45 Azonosítatlan mozgó tárgyak ? avagy zűrök a raktárban
Krázli Zoltán, vezető szakértő, GS1 Hungary

A logisztikai költségek optimalizálásának egyik lehetséges területe az áruátvételi folyamatok további optimalizálása és az áruátvételi idők csökkentése, melyet a jelenleg a logisztikában használatos eltérő azonosítási és jelölési gyakorlatok jelentősen megdrágítanak. Ismertetésre kerülnek azok a területek és megoldási lehetőségek, ahol a GS1 szabványok segítségével jelentősen csökkenthetők az áruátvételi idők, és a későbbi belső árumozgatási folyamatok mellett egyben elősegíthető a hatékony logisztikai működés.

15:45-16:10 Az e-útdíj hatása a saját számlás vállalatok versenyképességére
Karmazin György, tulajdonos-ügyvezető igazgató, BI-KA Logisztika

Különböző elemzések születtek már arra vonatkozóan, hogy megvizsgálják, milyen nemzetgazdasági hatásai lesznek a megtett úttal arányos díjfizetési rendszernek. Kérdés, hogy a hazai fuvarozó, szállítmányozó és logisztikai szolgáltató cégek mellett a saját számlás vállalatok időben felismerik-e ezeket a hatásokat és megteszik-e a szükséges lépéseket versenyképességük megőrzésére. Milyen operatív és stratégiai döntések szükségesek mindehhez? Karmazin György előadásában az elmélet mellett gyakorlati példán keresztül is választ kaphatunk mindenre.

16:10-16:20 Záró tanulságok
Kiss Péter, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöke

16:20-17:00 Kötetlen kapcsolatépítés

Részvételi feltételek és jelentkezés

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az űrlapon keresztül lehet 2013. október 1-ig.
Megközelítés:

Nagyobb térképre váltás

Adjon visszajelzést!