A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az Országos Hallgatói Konferencia résztvevőit idén is ingyenesen látja vendégül a háromnapos logisztikai és beszerzési kongresszus teljes első napján. Összesen 100 hallgató ingyenes részvételét biztosítjuk, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A rendezvény többi napján támogatott áron vehetnek részt a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói.

Országos Hallgatói Konferencia logisztika szakosoknak

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság az Országos Hallgatói Konferencia résztvevőit idén is ingyenesen látja vendégül a háromnapos logisztikai és beszerzési kongresszus teljes első napján. Összesen 100 hallgató ingyenes részvételét biztosítjuk, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A rendezvény többi napján támogatott áron vehetnek részt a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói.

Helyszín: Siófok, Hotel Azúr****

Időpont: 2013. november 13. /Az MLBKT kongresszus 2. és 3. napjára (2013. november 14-15.) további kiegészítőjegy vásárolható a felsőoktatásban tanulóknak./

Miért érdemes részt venni a konferencián?

 • Hallgatóként közel 300 logisztikai és beszerzési szakemberrel és az ország minden pontjáról érkező hallgatótársaiddal találkozhatsz.
 • Idén egy minden eddiginél interaktívabb hallgatói konferencián vehetsz részt, melynek során minden olyan kérdést feltehetsz, amelyet eddig nem mertél vagy nem volt módod feltenni!
 • A hallgatói konferencián olyan kérdéseket feszegetünk, amelyek segítenek, hogy könnyebben megtaláld a helyed választott szakmádban.
 • Megismerheted az MLBKT Ifjúsági Tagozatát és munkáját.
 • A konferencia után Állásbörzét szervezünk, ahol frissdiplomás és gyakornoki pozíciókra, programokra jelentkezhetsz, sőt, akár már előinterjúzhatsz is! Hozd el önéletrajzodat, segítünk, hogy rád találjanak.

Program

2013. november 13., szerda

10:00

Hallgatói konferencia
Levezető elnök: Vörösmarty Gyöngyi, Budapesti Corvinus Egyetem

10:00

Köszöntő: Kiss Péter, az MLBKT elnöke

10:05

Az MLBKT Lőrincz Péter Diplomamunka Pályázatának eredményhirdetése

Vörösmarty Gyöngyi, a bírálóbizottság tagja, Budapesti Corvinus Egyetem

10:15

Az egyetemi/MSc kategória első helyezettjének előadása

10:35

A főiskolai/BSc kategória első helyezettjének előadása

10:55

Szakmai kávézó

Kötetlen beszélgetések a logisztikai karrierpályáról és szakmai kérdésekről vállalati szakemberekkel és döntéshozókkal! Minden olyan kérdés, amelyet eddig nem mertél vagy nem volt módod feltenni!

Felvezető gondolatok: Horváth Miklós, a Magyar Külgazdasági Szövetség elnöke

A beszélgetések tematikus asztalainál a következő szakemberekkel találkozhatsz:

 1. Beszerzési témák: Tanács Diána (TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt., Buying manager-Corporate Services), Soos Viktor (Magyar Földgáztároló Zrt., beszerzési vezető),
 2. Raktár-és készletgazdálkodás: Pósfai Gábor (Decathlon Hungary, regionális igazgató), Somogyi Attila (SSI Schäfer Kft., ügyvezető igazgató)
 3. Szállítmányozás, fuvarozás: Kiss Adrienn (BI-KA Logisztika Kft., HR osztályvezető), Kreisz Árpád (Cemelog Zrt., szállítmányozási osztályvezető)
 4. Folyamatfejlesztés és LEAN: Gémesi Katalin (Continental Automotive Hungary Kft., APQP mérnök), Kosovics Gábor (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a Daimler AG Csoport tagja, MPS tréner)
 5. Inverz logisztika, zöld logisztika: Kovács László (ELMŰ Nyrt., beszerzési igazgató), Dobos Tamás (Saubermacher-Magyarország Szolgáltató Kft., cégvezető)

12:15

Bemutatkozik az MLBKT Ifjúsági Tagozata

12.25

Elköszönés: Kiss Péter, az MLBKT elnöke

12:30

Ebédszünet

14.00

Állásbörze a Bowling Bárban!

A Szakmai Kávézó programjáról:

A tematikus asztalok beszélgetéseihez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet az online regisztrációs felületen tudsz megtenni a konferenciára jelentkezésedkor. Mindenkinek 2 asztalhoz lesz ideje és lehetősége csatlakozni (jelentkezéskor a választás kötelező!). Az asztalokhoz 8-10 fő jelentkezését tudjuk elfogadni érkezési sorrendben.

És hogy miért éppen Szakmai Kávézó?

Mert azt gondoltuk, oldottabb közegben, kisebb csoportokban több lehetőség van arra, ami igazán fontos, a kérdésekre és válaszokra. A Kávézó beszélgetései ott kezdődnek, ahol a szakértők előadásai gyakran befejeződnek, azaz a “Vannak még kérdéseik?” mondat után.

Valódi gondolat-és tapasztalatcserét szeretnénk megvalósítani, kapcsolatépítést a szakma képviselői és a hallgatók között, hogy semmilyen szakmai vagy karrier kérdés ne maradjon tabu.

Mire számíts az asztaltémákat illetően?

Kávézónk ?menülapja? lehetséges nyitó kérdéseket és témákat fogalmaz meg, de természetesen leginkább rajtad múlik, hogyan is alakulnak majd a beszélgetések:

Beszerzési témák:

 • Milyen a jó beszerző? A sikeres beszerző profilja.
 • A beszerzés mint ?támogató funkció?, avagy mi a beszerzés szerepe egy vállalati szervezetben?
 • Ismernie kell-e a beszerzőnek azt, amit vesz?

Raktár-és készletgazdálkodás:

 • Te is (felső)vezető szeretnél lenni? Ki nem? Mid van hozzá és mit áldozol fel érte?
 • Mi vagy? Ááá, csak logisztikus? Avagy milyen más munkakörökhöz is kell értenie egy JÓ logisztikusnak?
 • Közgazdász versus mérnöki tudás. – Hova vezet az út közgazdász diplomával? Hova vezet az út mérnöki diplomával?

Szállítmányozás, fuvarozás:

 • KKV vs multi, avagy családias légkörben vagy vállalaton belüli nemzetközi lehetőségekkel építsd a karriered? Előnyök és hátrányok az eltérő vállalati méretekből és kultúrákból adódóan.
 • Hogyan és milyen szakterületi/személyes célokat érdemes felállítani logisztikusként?
 • Egy nyelv, két nyelv- a nyelvtudás valódi jelentősége a logisztikus karrierpályán

Folyamatfejlesztés és LEAN:

 • Biztos vagy benne, hogy tudod, mit jelent a következő mondat?- Törekedjünk arra, hogy elimináljunk mindazt, ?ami több mint amennyi MINDENKÉPPEN SZÜKSÉGES felszerelésből, anyagból, alkatrészből, helyigényből és munkaórából az ÉRTÉKTEREMTŐ tevékenységhez. ? (Cho)
 • Rövidítések és idegen szavak bűvkörében: Chaku -Chaku, SMED, TPM, Poka-Yoke, Jidoka stb.

Inverz logisztika, zöld logisztika:

 • Hogyan kezdődhet el és hol ér(het) véget az ellátási lánc?- Logisztikai, beszerzői pozíciók és feladatok az inverz logisztika és zöld logisztika területén.
 • Kik és hogyan kezelik ma az inverz logisztikát a termelési folyamatban? Miért szükséges integrálnunk oda, ahova neve alapján is tartozik, a logisztikába?
 • Hogyan vesszük figyelembe a beszállítók kiválasztása során a zöld és fenntarthatósági szempontokat?

Részvételi díjak

Nap

Szerda (2013.11.13.)

Csütörtök (2013.11.14.)

Péntek (2013.11.15.)

Ár

Ingyenes

7.000 Ft

5.000 Ft

A részvételi díjak tartalmazzák a Hallgatói Konferencián és a 21. MLBKT kongresszus szakmai programjain való részvétel díját, az ebédeket és a kávészüneteket.

Az esti vacsora, a szállásfoglalás fakultatív, egyénileg intézendő és díja egyénileg fizetendő.

Részvételi feltételek

A hallgatói részvételi díjakat kizárólag az alap- vagy mesterképzésben résztvevő nappali tagozatos hallgatóknak biztosítjuk.

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében, hiánytalanul kitöltött adatlap leadásával tudjuk elfogadni.

A részvételt lemondani kizárólag írásban lehet. Ennek elmulasztása esetén a jelentkező a teljes részvételi díjat, illetve az ingyenes nap támogatott árát köteles megtéríteni.

2013. november 4-ig költségmentesen lehet lemondani a részvételt, november 6-ig pedig 30% adminisztrációs költség levonásával. 2013. november 6-a után már nem áll módunkban eltekinteni a részvételi díj befizetésétől.

Bővebb információ és jelentkezés

Online regisztráció: http://mlbkt.hu/hirlevel/page.php?f=7kak71

Horváth Edit, 1/267-8740 és edit.horvath@logisztika.hu

Adjon visszajelzést!