A Prologis kutatási csoportjának becslése szerint a logisztikai létesítmények bérleti díja világszerte átlagosan több mint évi 5%-kal fog nőni a 2014-2017-es periódusban, ami összesen 20-25%-os növekedést jelent a négyéves időtartam alatt.

Prologis kutatás: a globális logisztikai bérleti díjak több mint 5%-os éves növekedése várható

A Prologis kutatási csoportjának becslése szerint a logisztikai létesítmények bérleti díja világszerte átlagosan több mint évi 5%-kal fog nőni a 2014-2017-es periódusban, ami összesen 20-25%-os növekedést jelent a négyéves időtartam alatt. Ezt a becslést támasztja alá a strukturális ösztönzők trendje, és a működés alapjainak helyreállása is.

?A mai általános bérleti díjak még mindig nem indokolják új fejlesztések megkezdését, de az elérhető területek csökkenő aránya meg fogja változtatni ezt az állapotot? ? mondta Chris Caton alelnök, a Prologis Research vezetője. ?Továbbá, ahogyan a behelyettesítési költségek emelkednek a globális gazdasági növekedés miatt, arra számítunk, hogy az új fejlesztést indokolttá tevő bérleti díjak is növekedni fognak, és ez a határozottan emelkedő bérleti díjak hosszabb időszakához vezet, különösen a ciklikusan helyreálló egyesült államokbeli és európai globális piacokon.?

A teljes jelentés elérhető angol nyelven.

Adjon visszajelzést!