Logisztikai és beszerzési kiválóságokat díjaztak

Logisztikai és beszerzési kiválóságokat díjaztak

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusán, Siófokon adták át a múlt héten Az Év Logisztikai Menedzsere és Az Év Beszerzési menedzsere címeket, valamint a Logisztikai Kiválóság Díjat.

Urbán AttilaAz Év Logisztikai Menedzsere Urbán Attila, a CLAAS Hungária Kft. ellátási lánc vezetője lett, aki az elmúlt években számos folyamatfejlesztési és költséghatékonysági feladaton dolgozott sikeresen. Már 2007-ben tagja volt annak a munkacsoportnak, amely a CLAAS Inbound Logistics projektjéért elnyerte a Német Logisztikai Díjat. Cégénél  a raktári folyamatok optimalizálása mellett informatikai fejlesztésekben is szerepet vállalt.  Projektmenedzserként vett részt a CLAAS Hungária új gyártócsarnok és raktárépítési folyamatában ? mind a megvalósításban, mind a technológia kialakításában ?, amelynek során korszerű megoldások széles körű alkalmazásával egyedi rendszert építettek.

Urbán Attila kezdeményező és fejlesztő munkái mellett irányítói, vezetői szerepe is elismerésre méltó. Eredményei a nemzetközi legjobb gyakorlat átvétele mellett hazai innovációkból is származtathatóak, amelynek hatásai a logisztikai mérőszámokban és gazdálkodási eredményekben is megmutatkoztak.

Oláh SándorA 2013-as Év Beszerzési Menedzsere díját Oláh Sándor, a Schneider Electric commodity menedzsere nyerte. A díjazott a Schneider vállalat csoportot 17 éve, annak beszerzési csapatát 2001 óta erősíti. Ez idő alatt először a magyarországi beszerzési csapatot vezette, majd különböző nemzetközi pozíciókon keresztül jutott el jelenlegi beosztásához. Lokális beszerzési vezetőként fejlesztette és korszerűsítette a vállalati folyamatokat, illetve a beszerzést támogató eszközöket. Munkája elismeréseképpen kapott lehetőséget nemzetközi területen is a bizonyításra. Projektvezetőként vett részt egy termelő üzem Magyarországra telepítésében, amely során nagyfokú nyitottságra, bizalomépítő és egyeztető képességre volt szükség. Jelenlegi beosztásában továbbra is fontosnak tartja a személyes fejlődést, a nemzetközi tapasztalatok átvételét. A stratégiai beszerzést, a beszállítókat az ellátási lánc kritikus elemének tekintve beszállítóit az “értő partnerség” szellemében igyekszik felkészíteni a jövőre, az egyre kisebb szériákat és nagy reaktivitást igénylő vevői igényekre. Oláh Sándor sikereit kiváló meggyőző és kommunikációs képességével, magas szintű szakmai tudásával érte el.

SMR HungaryAz idei Logisztikai Kiválóság Díjat a mosonmagyaróvári SMR Hungary, Európa legnagyobb személygépkocsi visszapillantó tükörgyártó bázisa nyerte. A pályamunkában bemutatott projekt a belső ellátási lánc komplex folyamatainak átszervezését igényelte: a két gyártó telephely és a központi ellátó raktár közötti folyamatok átfogó fejlesztését díjazta a bíráló bizottság. A sikert jól mutatja, hogy 75 százalékkal csökkent a szerelősorokon az anyaghiány miatti állásidő, 15 százalékkal javult a vevők kiszolgálásának pontossága, 35 százalékkal csökkent az átrakások és a tranzakciók száma. A projekt eredményeképpen felálló új működési modell a globális vállalatcsoport benchmarkjává vált. A díjat kiadó MLBKT példamutatónak tartja, hogy a vállalat a megszerzett tudást hajlandó megosztani, ezzel jelentős mértékben hozzájárul a szakma fejlődéséhez. Az elismerést az MLBKT kongresszusán Opra-Szabó Gergely, az SMR Hungary pénzügyi igazgatója, Györkös Gábor, kaizen menedzser és Dobos Péter, a cég folyamatmérnöke vette át.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság 19 éve ír ki pályázatokat az elismerésekre, a szakmai szervezet célja a díjak kiadásával az, hogy a legjobb vállalati gyakorlatok ismertté tételével segítse az ellátási lánc menedzsmenttel kapcsolatos tudásvagyon terjedését.

Adjon visszajelzést!