Nincs elég doboz és zsák az idén kilencedik alkalommal megnyitó MikulásGyárban az ajándékok csomagolására. Az elmúlt két évben az MLBKT tagvállalatai és partnerei segítettek dobozt gyűjteni. Idén is várjuk a felajánlásokat.

Bajban van a MikulásGyár! Nincs elég doboz az adományok csomagolásához!

Nincs elég doboz és zsák az idén kilencedik alkalommal megnyitó MikulásGyárban az ajándékok csomagolására. Az elmúlt két évben az MLBKT tagvállalatai és partnerei segítettek dobozt gyűjteni. Idén is várjuk a felajánlásokat.

MikulásGyárZsolnai Endre, a december hatodikán megnyíló karitatív esemény fő szervezője szerint 10-15 ezer dobozra volna szükség, amelyekben az adományokat viszik majd el a rászorulóknak. (Az adományok legoptimálisabb csomagolása érdekében a szükséges dobozok minimális mérete 40*40*40 cm.)

A dobozok lehetnek használt, de jó állapotban lévő, újrafelhasználható dobozok is, leadhatók Budapesten, az 56-osok terén.

Ha valaki dobozokkal tudna segíteni, kérjük, hogy egyeztessen a szervezőkkel: 20/526-8292-es számon Szabó Mariannt kell keresni, aki segít részletekkel abban, hogy hogyan adhatók le a dobozok!

A segítség nem a pénzen múlik, hanem a szándékon. Eddig kétszer sikerült ezt bizonyítania a logisztikai szakmának.

2011-ben történt. Megismételjük?

MikulásGyár: A MikulásGyár tartós élelmiszereket, tisztítószereket, játékokat gyűjt, amiket a Magyar Vöröskereszt közreműködésével juttatnak el a rászorulóknak.Amikor a MikulásGyárnak, az egyik legnagyobb karácsonyi adománygyűjtő programnak 2011-ben kartondobozokra volt szüksége, a szervezők hozzánk fordultak segítségért. Úgy gondoltuk, hogy párszáz darab használt, de jó állapotban lévő dobozt biztosan össze tudnánk gyűjteni a kereskedelemmel foglalkozó MLBKT tagok segítségével, de a 3000 darab reménytelen vállalkozásnak tűnt.

Karácsonyi csoda történt

Boros AndrasBoros András egyéni tagunk azzal, hogy továbbította az MLBKT hírlevelét, útnak indított egy karácsonyi angyalt, az ő közvetítésével a kérés eljutott Medgyaszay Lászlóhoz, a Drávapack Kft. ügyvezetőjéhez, akitől a következő levelet kaptuk:

Medgyaszay László. a Drávapack Kft. tulajdonosa és ügyvezetőjeA Drávapack Kft. dobozgyártással foglalkozik, szociális foglalkoztatóként 34 fő megváltozott munkaképességű munkatárs segítségével, Baranya megye hátrányos helyzetű térségében.

Naponta találkozunk azzal, hogy embereknek a napi ellátáshoz elegendő erőforrásuk sincs, nemhogy karácsonyi ajándékozásra tellene. Nagyra értékeljük a MikulásGyár gyűjtési és ajándékozási akcióját és úgy gondoltuk feleségemmel, tulajdonostársammal együtt, hogy mi is hozzájárulhatunk a sikerhez, talán néhány ember öröméhez, ha a raktáron lévő kb. 5000 db dobozt felajánljuk most, és majd később gyártunk helyette másikat. Reméljük, kis cégünk hozzájárult a nagy feladathoz, sikerült néhány embernek örömet okozni.

Nem volt egyszerű

Csepely KrisztinaA dobozokra Budapesten volt szükség. A kezdeményezés itt akár el is halhatott volna, ha Csepely Krisztina kolléganőnk az MLBKT titkárságán nem tekinti személyes ügyének, hogy megoldja a problémát. Több tucat fuvarozó céget hívott fel, órákon át szervezkedett, – a tőle megszokott kitartással – míg végül talált egy céget, amelyik vállalta, hogy ingyen elhozza a MikulásGyárba a dobozokat Szentlőrincről.

Csépes György, a Royal-Sprint Futárszolgálat igazgatója Csépes György, a Royal-Sprint Kft. igazgatója volt az, aki újfent segített.

Megtudtuk, hogy a Royal-Sprint is mindig igyekszik erejéhez méreten segíteni. Felsőzsolcára például vizet és élelmiszert vittek. A cég szedte össze az országban a Vakok Intézetének gyűjtött kazettákat, magnókat.

Köszönjük Boros Andrásnak, Medgyaszay Lászlónak és feleségének, Csepely Krisztinának és Csépes Györgynek, valamint a Drávapack és a Royal-Sprint minden dolgozójának, azoknak, akik Facebookon megosztották kérésünket, hogy észrevették, szükség van rájuk, és segítettek, hogy a Magyar Vöröskereszt minél hatékonyabban tudja eljuttatni az adományokat a rászorulóknak!

Kívánjuk, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére mindenkiben legyen elég erő és hit segíteni a nálunknál jobban rászorulóknak!

Adjon visszajelzést!