Csomagszállító drón tesztelését kezdte meg hétfőn a német postavállalat (Deutsche Post AG). A társaság úgynevezett kvadrokoptereket, a helikopterhez hasonló, négy rotorral működő távirányítású repülő eszközöket tesztel.

Csomagszállító drón tesztelését kezdte meg hétfőn a német postavállalat

Csomagszállító drón tesztelését kezdte meg hétfőn a német postavállalat (Deutsche Post AG). A társaság úgynevezett kvadrokoptereket, a helikopterhez hasonló, négy rotorral működő távirányítású repülő eszközöket tesztel. Azt vizsgálják, hogy lehet-e ezzel a megoldással biztonságosan szállítani apró, könnyű tárgyakat, például gyógyszereket más járművel nehezen vagy nagyon lassan megközelíthető területekre. Az első próbarepülésen sikeresen leszállítottak a cég bonni központjába egy csomagot egy gyógyszertárból, amely a város egy távoli kerületében, a Rajna folyó másik partján fekszik.

A német postához tartozó DHL új szolgáltatásának fejlesztése a kezdeti szakaszban van, egyelőre öt napig tesztelik a Paketkopter (Csomagkopter) elnevezésű szállítóeszközt.

December elején az Amazon online áruház jelentette be, hogy elkezdte tesztelni csomagkézbesítő drónjait. Az amerikai cég oktokoptert, nyolc rotorral mozgatott, pilóta nélküli gépeket használ, amelyekkel legfeljebb 2,3 kilogrammos csomagot lehet szállítani. Az Amazon szerint a szolgáltatás nagyjából öt év múlva indulhat el.

Az Amazon bejelentését többen reklámfogásnak értékelték. A Waterstones könyvesbolthálózat rögtön közölte is, hogy ők majd baglyokkal szállítják ki a könyveket a vásárlóknak, és azonnal elindítják az Ornithological Waterstones Landing Service, azaz O.W.L.S. (Baglyok) nevű szolgáltatást.

Logisztikai mémek az év végén

Rövid idő alatt ez a második logisztikai témájú mém az interneten. Egyre-másra születnek az internetes népművészeti alkotások, amelyekből az Index is közölt válogatást. Novemberben a Volvo Jean-Claude Van Damme-mal forgatott kamionreklámjával kavart hatalmas vihart az interneten.

Adjon visszajelzést!