Az MLBKT Lean Tagozatának új vezetője Kosztolányi János lett. Báthory Zsuzsanna az év elejétől lemondott a Lean Tagozat vezetéséről egyéb elfoglaltságai - többek között az MLBKT elnökségében vállalt aktív szerepvállasa - miatt.

Kosztolányi János vette át az MLBKT Lean Tagozatának vezetését

Kosztolányi János

Az MLBKT Lean Tagozatának új vezetője Kosztolányi János lett. Báthory Zsuzsanna az év elejétől lemondott a Lean Tagozat vezetéséről egyéb elfoglaltságai – többek között az MLBKT elnökségében vállalt aktív szerepvállasa – miatt.

A stafétabotot Kosztolányi János, a KAIZEN PRO Oktató és Tanácsadó Kft. vezető lean tanácsadója vette át. János tanít a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, előadásaival többször találkozhattak már az MLBKT kongresszusok résztvevői, írásait a Gemba.hu blogon publikálja rendszeresen.

A tagozat évindító ülésén bemutatkozó új vezető számít a tagság ötleteire, javaslataira a programokat illetően, ezért az esemény résztvevői közösen fogalmazták meg a 2014-es elvárásokat.

Meg szeretnénk látogatni három olyan vállalatot amelyekre valamelyik paraméter igaz: lean logisztikát alkalmazó cég; élelmiszeriparban, agráriumban tevékenykedő leant alkalmazó cég; a lean bevezetés kezdeténél tartó cég; leant alkalmazó logisztikai szolgáltató és érdekelne minket a BKK Futár rendszere is.

A vállalatlátogatást hatékonyabbá teendő a következőket határoztuk meg: legalább egy cégnél szeretnénk veszteségvadászatot szervezni; a látogatás előtt összegyűjtjük a résztvevők igényeit, és eljuttatjuk a céghez és minden vállalatlátogatást egy visszajelzéssel zárunk (erősségek, fejlesztendők).

A workshopokkal kapcsolatban a következőkben egyeztünk meg: az első workshop témája a ?Szerelősorok közvetlen kiszolgálási rendszerének (MDL) kifejlesztése az SMR-nél? projekt megvitatása, és a nemzetközi megmérettetésben történő eredményes szereplés elősegítése lesz. A további workshopok témájaként felmerült a vállalatoknál alkalmazott lean rendszerértékelések, a swim lane diagram alkalmazása, valamint a green lean koncepció.

Többen is szeretnék támogatni a tagozat munkáját, akiknek a segítségét előre is köszönjük.

Kosztolányi János

Adjon visszajelzést!