Sorellátási projektek összehasonlító workshopja

A januári első rendezvény után kedden túl lettünk az első workshopon is. Eme rendezvény témáját az SMR Hungarynél lezajlott szerelősorok kiszolgálásának fejlesztéséről szóló projekt szolgáltatta. Az előadást Stasztny Péter tartotta, de a cég elhivatottságát jól jelzi, hogy őt még két másik  kollégája is elkísérte.

A fejlesztésük minőségével kapcsolatban támpontot ad, hogy a visszapillantó tükröket gyártó vállalat tavaly elnyerte a Logisztikai Kiválóság Díját, melynek révén idén egy nemzetközi megmérettetésben is képviselheti majd hazánkat. Ennek megfelelően az előadással kapcsolatos érdeklődés is jelentős volt, Győrtől Miskolcig érkeztek résztvevők a  rendezvényre.

Stasztny Péter előadása a vállalat bemutatásával kezdődött, majd a fókusz átkerült a gyártósorok ellátására és azok fejlesztésére. A projektben sikerült teljes mértékben megszüntetniük egy köztes raktár használatát, bevezették az információs rendszerük hatékonyságának növelése érdekében az RFID technológiát és ezeken kívül még jó néhány kisebb fejlesztési részletet is bemutattak. Ezeken felül a lean és a japán filozófia iránt fogékony résztvevők megismerkedhettek a nyugati kultúrától szintén gyökeresen eltérő gondolkodásmóddal. Az SMR ugyanis egy indiai cég, mely a létesítményeinek kialakításakor figyelembe veszi a vaszatit, ami kissé leegyszerűsítve egy építészeti és térrendezési szokást takar.

Az este sikeréhez nagymértékben hozzájárult, hogy az év első alkalmával fontos értékek közé beválasztott interaktivitás nagymértékben jellemezte a workshopot. A fejlesztéssel kapcsolatos prezentáció közben a szakemberek nem csak folyamatosan feltehették kérdéseiket, de tették is. A hallgatóság érdeklődésének és az előadó nyitottságának hála így kialakulhatott egy olyan több irányú kommunikáció, mely hozzásegítette a résztvevőket egy mély és izgalmas eszmecsere létrejöttéhez. Záporoztak a kérdések, melyeknek köszönhetően a vevői igényeket kiszolgálva egy-egy részt sikerült még inkább kivesézni. A workshop közben röpködtek a további új ötletek és javaslatok, melyek természetesen nem csak az SMR cég számára jelenthettek hozzáadott értéket, hanem minden résztvevőnek úgyszintén.

A mostani eseményt a januári alkalommal tapasztaltak alapján már egy tervezett kötetlen beszélgetéssel zártuk. Ebben a fázisban a beszélgetések és a kapcsolatfelvételek mellett még egy nem várt különlegességre is sor került. A közérdeklődésnek megfelelően ugyanis Stasztny Péter egy rögtönzött kiselőadást is tartott a korábban már említett vaszatiról. (Az indiai térrendezési filozófia alapelveit be kellett tartani az SMR új gyártóbázisának építésekor a tulajdonos kérésére.) Volt, aki kezdetben woodoozásra asszociál, de idővel a furcsaságok mellett volt, hogy a homlokunkra is csaphattunk: tényleg, mennyire logikus! És mégsem gondoltunk erre idáig! De ez már egy másik történet?

Az aktív workshop végén mindenki élményekkel telve távozhatott. Az SMR képviselői számára ugyanúgy új impulzusokban és ötletekben gazdag volt az este, mint a többi résztvevő számára. Úgy érzem, ezzel az eseménnyel magasra került a léc, úgyhogy nem is kívánhatnék mást a tagozat számára, mint hasonlóan értékes és sikeres összejöveteleket!

Végezetül pedig az MLBKT Lean Tagozatának nevében sok sikert kívánok Stasztny Péteréknek a sikeres nemzetközi megmérettetéshez!

Nika Tamás

Adjon visszajelzést!