2014. április 3-án megrendezésre kerülő programunk célja olyan lean alapismereteket átadni a résztvevőknek, amelyek segítségével hallgatóink el tudják kezdeni alkalmazni a képzésen tanult eszközöket napi munkavégzésük során.

Lean logisztika – Lean alapok szeminárium

A lean jelenleg a legnépszerűbb vállalatszervezési filozófia, termelés- és szolgáltatásfejlesztési eszköztár, bátran mondhatjuk, hogy a jövő professzionális gondolkodásmódja.

2014. április 3-án megrendezésre kerülő programunk célja olyan lean alapismereteket átadni a résztvevőknek, amelyek segítségével hallgatóink el tudják kezdeni alkalmazni a képzésen tanult eszközöket napi munkavégzésük során.

Kiknek szól?

Programunkat ajánljuk mindazoknak az ellátási lánc területén dolgozó szakembernek, akik szeretnének megismerkedni a leannel, annak alapjaival, vagy szeretnék magukat a későbbiekben tovább képezni. Az egynapos szeminárium elvégzésével lehetőség nyílik részt venni a 2014. április 9-11-e között megrendezésre kerülő LEI Hungary és az MLBKT közös szervezésében megvalósuló Lean logisztika workshopon is, amelynek feltétele a már meglévő lean tudás vagy a lean alapozó szemináriumon való részvétel.*

Tudásfelmérés

Egy gyors teszt segítségével máris felmérheti, hogy Önnek szüksége van-e a Lean alapok szeminárium elvégzésére a középhaladó kurzus elvégzéséhez. A teszt ide kattintva letölthető, Önnek nincs más dolga, csak beírni a helyes válaszok betűjelét a táblázatba.

Milyen eredmények érhetők el a lean elvek és módszerek alkalmazásával?

 • A munkaerő és a gépek hatékonyabb használata
 • Csökkenő készletek
 • Hatékonyabb szervezet
 • Hatékonyabb területfelhasználás
 • Javuló morál és elkötelezettség
 • Csökkenő költségek
 • Javuló minőség
 • Az átláthatóság fejlődése
 • Javuló vevőkiszolgálás és vevői elégedettség stb.

Mennyi időt vesz igénybe a lean átalakulás?

Az első látványos eredmények már egy néhány napos workshop, képzés vagy néhány hetes fejlesztő tevékenység után elérhetők. Rendszer szintű eredményeket (egész területeket, sőt akár egész vállalatot érintő eredményeket) már a folyamatos oktatásokkal, és a lean eszközök következetes alkalmazásával fél év, egy év alatt elérhetünk. A magas szintű technikai lean és a lean kultúra elérésére pedig több évre vagy évtizedekre van szükség. Kezdje el már most a átalakulást, jelentkezzen szemináriumunkra!

Lean alapozó szeminárium tematikája

 • Lean szemlélet alaptréningRövid lean történelem
 • A lean szemlélet alapjai (ügyfélközpontúság, a TPS két pillére, problémaérzékenység, rendszerszemlélet)
 • Költségek, munka, érték, veszteségek (árképzés, költségcsökkentés szükségessége)
 • Kaizen, javaslati rendszer, problémamegoldó módszerek (PDCA, 5 miért, gyökérok, Pareto, halszálka diagram)
 • Vizuális irányítás, 5S (VI eszközei, 5S játék)
 • Standard munka, időfogalmak
 • Folyamattérképezés és VSM alapok (SIPOC, folyamatábra, SL, lean 5 alapelve)
 • JIT, kanban, SMED (JIT 3 alapelve, kanbantípusok, kanban működése, heijunka, anyagmozgatás)
 • Jidoka, andon, poka-yoke (beépített minőség)
 • 14 alapelv

A példák között a gyártás mellet megjelenik a termelési logisztika, a raktározás, a termeléstervezés, a szállítás és további egyéb szolgáltatások is.

Alkalmazott módszertan

 • Interaktív prezentáció: az egyes témákhoz kapcsolódó elméleti háttér és tudásanyag strukturált és interaktív átadásának formája.
 • Kis- és nagycsoportos feladatok: a résztvevők egyéni tapasztalatainak felhasználásával a szerzett ismeretek gyakorlatba való átemelése.
 • Videók bemutatása
 • 5S játék
 • VSM rajzolás

Témavezető

Kosztolányi JánosKosztolányi János, KAIZEN PRO Kft., vezető lean tanácsadó János 2001 óta foglalkozik folyamatfejlesztéssel. 2007-től leannel kapcsolatos ismereteit japán gyártó cégeknél mélyítette el, 2009 óta lean tanácsadóként dolgozik. A Műegyetemen 2010 őszétől oktatja a Bevezetés a lean szemléletbe tárgyat, valamint 2010-ben megírta, és azóta is fejleszti a Lean szótárt. A lean népszerűsítése érdekében több gyakorlati lean kézikönyvet fordított és adott ki. Elindított egy lean videóelőadás-sorozatot is, ahol az érdeklődők a lean alapjaival ismerkedhetnek meg. Utolsó tudásmegosztó projektje a Zsebedben a lean füzetsorozat megírása és kiadása volt. Az utóbbi években elsősorban gyártó vállalatoknál végzett oktatási és tanácsadási tevékenységet, de elégedett ügyfelei között a szolgáltató szektorban tevékenykedő cégek is találhatóak. A multinacionális cégeken kívül kis- és középvállalkozásoknál is bizonyította az alkalmazott módszer hatékonyságát és tanácsadói képzettségét.

Időpont és helyszín

2014. április 3. MLBKT Titkárság (Hungaropharma székház) 1061 Budapest, Király u. 12., 252-es terem

Részvételi feltételek és jelentkezés

Jelentkezzen most!Teljes árú részvételi díj: 65 000 Ft+ÁFA/fő A LEI Hungary és az MLBKT tagjai számára: 58 000 Ft+ÁFA/fő A részvételi díj tartalmazza a programok előadásainak anyagát, a kávészünetek és az ebéd költségeit, valamint a program részvételi igazolásának kiállítási költségeit is. A programot elegendő jelentkező részvétele esetén szervezzük meg. A részvételi díjról szóló számlát jelentkezéskor postázzuk, befizetése a rendezvény előtt esedékes, melyet kérünk az MLBKT számlájára elutalni: CIB Bank Zrt. 10700347-68287584-51100005 Jelentkezési határidő: 2014. március 25. A jelentkezés lemondását kizárólag írásban, (anita.benesch@logisztika.hu címre küldött levélben) 6 munkanappal az aktuális program kezdési időpontja előtt tudjuk elfogadni költségmentesen. Ezt követő lemondás esetén a részvételi díj 50 %-ának megfizetése terheli a jelentkezőt.

További információ

Benesch Anita, oktatásszervező +36 1 267-8740 anita.benesch@logisztika.hu www.logisztika.hu * Az áprilisi Lean Logisztika workshop moderátora Sterling-Bodnár Zsuzsanna, az amerikai LeanCor vállalat Supply Chain Solutions igazgatója lesz. A LeanCor vállalat tulajdonosa az a Robert Martichenko, aki a Lean Six Sigma Logistics, a Building the Lean Fulfillment Stream, valamint a People könyvek társszerzője, az Elemi lean című könyv szerzője. 250 fős vállalata a lean logisztikai tréningek és tanácsadás mellett, több multinacionális vállalatnak is kihelyezett logisztikai szolgáltatást (third party logistics) nyújt. Szerencsés véletlen, hogy az USA-ban élő Zsuzsanna kb. 7 éve dolgozik a vállalatnál, így a tréninget magyar nyelven tudjuk biztosítani az érdeklődőknek. Bővebben a háromnapos Lean Logisztika workshopról ?

Adjon visszajelzést!