Logisztikai és beszerzési tréningek
Vezetőséget választott a Beszerzési Vezetők Klubja

Vezetőséget választott a Beszerzési Vezetők Klubja

A Beszerzési Vezetők Klubja (BVK), amely a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) tagozataként működő szakmai szervezet, 2014. május 6-án új vezetőséget választott. A nyolc korábbi tag közül hatan ismételten, ketten pedig újonnan kezdenek neki a kétéves munkának.

A 2014-2016-os ciklusra ismét mandátumot kapott Gábor Zsolt (ProcurCon), Giltán Tivadar (Allianz), Kemendy Nándor (független tanácsadó), Südy György (beszerzesitanacsadas.hu), Vörösmarty Gyöngyi (Budapesti Corvinus Egyetem) és Werle Zoltán (IFUA). Új tagként csatlakozik a klub vezetéséhez Gellén Gábor (Vodafone) és Kovács László (ELMŰ). Állandó meghívottként vesz részt a vezetőség munkájában Oláh Sándor (Knorr-Bremse), ?Az Év Beszerzési Menedzsere? cím 2013. évi nyertese. A vezetőség a tagjai közül ismét Kemendy Nándort választotta tagozatvezetővé.

Az elmúlt két évben közösen feldolgozott témák között szerepelt a zöld beszerzés; a beszerzés szerepe a “valós” költségcsökkentésben, eltérő vállalati környezetben; partnerség és együttműködés, valamint a bizalom szerepe az üzleti kapcsolatokban. A szervezet tovább dolgozott a beszerzési szakma pozicionálásán, tagjai rendszeres előadók különböző szakmai fórumokon, s 2013-ban már hatodik alkalommal adták ki az Év Beszerzési Menedzsere Díjat. Szakmaközi egyeztetéseket folytattak a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségével, a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségével a beszerzési folyamatok jobb megismertetése érdekében.

A BVK jelentős szerepet vállalt a beszerzési oktatásban. Kezdeményezésükre indult a beszerzési menedzsereknek szóló másoddiplomás képzés, amelyet az MLBKT a Budapesti Corvinus Egyetemmel együttműködve indított el. Jelenleg már a negyedik évfolyam 20 hallgatója vesz részt a 2 féléves, 264 órás programban. A BVK tagjai közül többen oktatóként is részt vesznek a képzésben.

2013-ban a Gazdasági Rádióban kéthetente a beszerzési különböző aspektusait mutatták be a BVK-t képviselő kollégák. Összesen 11 BVK tag 22 alkalommal szólalt meg, s a műsorok szakmai visszhangja összességében nagyon pozitív volt.

A BVK május 14-én rendezte meg második alkalommal beszerzési konferenciáját ?Beszerzés a megszokotton túl? címmel.

A Beszerzési Vezetők Klubja  jelenleg 36 hazai beszerzési vezetőt tudhat tagjai között, akik többségében nagy multinacionális vállalatok, valamint néhány magyar tulajdonú nagyvállalat munkatársai. A szervezethez valamilyen formában kapcsolódó vezető  szakemberek száma közel 100 fő.

Adjon visszajelzést!