A héten történt

A héten történt

Az év 25. hetét világszerte a konfliktusok uralták, nem elsősorban a foci vb miatt. Az Irakban, Ukrajnában tapasztalható feszültségek előbb-utóbb hatással lesznek itthon is.

 • Rendületlenül tart a kőolaj drágulása a világpiacon az iraki olajexport biztonságát fenyegető belpolitikai válság miatt.
 • Komplett szállítmánylopások ellen: Szendrődi Barnabás ezredes felhívta a figyelmet arra, hogy ha a logisztikai központokban öt percet szánnának arra, hogy ellenőrizzék, kinek adják ki a többször százmilliós értékű rakományt, akkor a csalók azonnal lebuknának. ?
 • Új államtitkár felel az infrastruktúráért: Tasó László. ?
 • Németországban matricás autópályadíj-rendszert vezetnek be, fizetni várhatóan 2016-tól kell majd.
 • Európa-szerte tüntetnek a taxisok, utakat zárnak le, megbénítják a közlekedést az Uber nevű mobilapplikáció miatt. ?
 • Vasutassztrájk Franciaországban: A vasúti dolgozók az ellen a törvénytervezet ellen tiltakoznak, amely az SNCF által felhalmozott 40 milliárd eurós (12 ezer milliárd forintos) adósság stabilizálását célozza, amelynek keretében megnyitnák a személyszállítási vasúti piacot a konkurencia előtt.
 • Elektromos hajtású motorkerékpárt mutatott be a Harley-Davidson. A LiveWire nevű modell egyelőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, mivel az elektromos projekt kifejezetten a márka rajongói tábora elvárásainak felmérésére indult.

Mi történt a héten az MLBKT-nál?

 • Beszerzési képzések fejlesztéséről egyeztettünk a szakma nagyágyúival.
 • Az Oktatói Tagozat modern oktatási eszközök használatáról beszélgetett.
 • A Gyógyszeripari Tagozat nyílt programot szervezett a Richter Gedeon raktárában.
 • A Google budapesti irodájában készültünk egy tréningen az idei kongresszus online kampányára.
 • A Logisztikai Híradó címlapjára hirdetett gyerekrajz pályázatunk képei felkerültek a Facebookra. ?

Pintér Bernadett - 11 éves rajza

Gazdaság

Tavaly nőtt a szállítási teljesítmény – jelentette a KSH.

szallitasi_teljesitmeny_arutonna_2013

szallitasi_teljesitmeny_2013

Javult a gazdasági hangulat az euróövezetben.

A ZEW gazdaságkutató intézet júniusi hangulatindexe 58,4 pontra nőtt a májusi 55,2 pontról, habár a piaci elemzők 59,6 pontos júniusi adatot reméltek.

Az euróövezetben az aktuális üzleti kondíciókat mérő index 2,1 pontos csökkenéssel 27,7 pontra esett júniusban. A németországi hangulatindex júniusban már a hatodik egymást követő hónapja romlott, 29,8 pontra csökkent a korábbi 33,1 pontról. Az aktuális üzleti kondíciók megítélését tükröző németországi mutató azonban javult, 62,1 pontról 67,7 pontra nőtt.

A ZEW közleménye szerint a német gazdaság most nagyon jó formában van, de egyre nehezebb további javulást elérni. 2014 első negyedévében jól teljesített a német gazdaság, de a második negyedév ennél várhatóan rosszabb lesz. Ez a folyamat megmutatkozik a júniusi német hangulatindex csökkenésében is. A ZEW felméréséhez 234 gazdasági elemzőt kérdeztek meg június első két hetében.

Forrás: MTI

Adjon visszajelzést!