A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.

Tasó László államtitkárként felel az infrastruktúráért

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.


Tasó LászlóA miniszter közölte: Tasó László infrastruktúráért felelős államtitkár feladata lesz a nemzetközi közlekedési hálózatok – különösen a vasúti pályák – megkezdett fejlesztéseinek folytatása, az autópályák országhatárokig még hiányzó szakaszainak kiépítése, a megyeszékhelyek gyorsforgalmi beköltése, az alsóbb rendű közutak állapotának javítása, a közlekedési társaságok szervezeti átalakításának folytatása, az e-útdíj finomhangolása.

A miniszter az MTI-nek adott interjúban elmondta: az infrastruktúrafejlesztések alapvető célja a gazdasági folyamatok kiszolgálása, az ország versenyképességét erősítő közlekedési rendszerek kiépítése. Ehhez az autópályáknak a lehető legrövidebb időn belül el kell érniük az országhatárig, a megyeszékhelyeket be kell kötni a fő közlekedési rendszerbe, és a beruházásoknak a forgalombiztonságot is növelniük kell – jegyezte meg a miniszter.

Adjon visszajelzést!