Új negyedraklap Németországban a CHEP-nél

Új negyedraklap Németországban a CHEP-nél

A CHEP bemutatta újgenerációs műanyag negyedraklapját, 2014 júliusától válik elérhetővé Németországban.

Az új negyedraklap főbb paraméterei

  • CHEP_negyedraklap_1600 x 400 mm
  • 1,9 kg
  • 36 darab helyezhető egymásra egy teherautón
  • a 20%-os méretcsökkenésnek köszönhetően kevesebb teherautóval szállítható
  • igazoltan karbonsemleges.

Az új termékkel a CHEP a piac kevesebb hulladékkal járó fenntarthatósági költségelőny és nagyobb hatékonyság iránti igényeit szeretné kielégíteni.

Speciális funkciókat tartalmaz az egymásba rakhatóság, a stabilitás és a kezelhetőség javítására. Emellett biztonságosabban és gyorsabban rögzíthető az ügyfelek promóciós megoldásaihoz.

A CHEP újgenerációs negyedraklapjait független szervezetek, például a németországi Fraunhofer Intézet tesztelték, és megfelelnek a GS-szabványnak.

Hogyan készült?

Az új negyedraklap iránti igény meghatározásához a CHEP speciális ?Megoldások az utolsó mérföldre? rendezvényeket szervezett Európa hét országában ? köztük Spanyolországban, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, valamint Közép- és Kelet-Európában ?, ahol kikérte a gyártók, a kiskereskedők és a logisztikai szolgáltatók (LSP-k), azaz a teljes iparág véleményét. Az egyeztetések célja az ellátási lánc ?utolsó mérföldjén? előforduló hiányosságok azonosítása volt ? itt az ellátási lánc költségének akár 65%-a is jelentkezhet, elsősorban a különböző platformok jelentős száma és az áruházi feltöltés nehézségei miatt.

Az igények figyelembe vételével tervezett P0604B kifejlesztésére az elmúlt 18 hónapban került sor a CHEP orlandói (Florida) innovációs központjában, belső és külső szakértők, valamint a kulcsfontosságú ügyfelek bevonásával. A CHEP kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott a Németországban 75 ügyfél és partner ? köztük gyártók, kiskereskedők, promóciós pultokat gyártó vállalkozások, csomagolók és LSP-k ? bevonásával végzett bevezetés előtti kipróbálások során.

További információk

www.viertelpalette.de
Ertan Benzes
CHEP újgenerációs negyedraklap projektjének vezetője
Ertan.Benzes@chep.com

 

Adjon visszajelzést!