MÁV-REC Kft.: a magyar rakodólap-piac egyik főszereplője (x)

MÁV-REC Kft.: a magyar rakodólap-piac egyik főszereplője (x)

A MÁV-REC Kft. 2001-es megalakulása óta számos – vasúti, általános logisztikai, illetve hulladékgazdálkodási feladatok ellátásához kapcsolódó – területen vált jelentős piaci szereplővé. 100%-ban magyar tulajdonú cég vagyunk, szolgáltatásaink középpontjában pedig a partnereink igényeire szabott, teljes körű kiszolgálási rendszerek kiépítése és működtetése áll.

Tevékenységeink sorából kiemelkedik a tömeges áruszállításban nélkülözhetetlen rakodólapokkal kapcsolatos átfogó, minőségi szolgáltatás. Magyarországon kizárólagos joggal a MÁV-REC Kft. végzi az EUR rakodólapok védjegyoltalmát, a Rail Cargo Hungária Zrt. megbízása alapján. (2014. január 1-től megváltozott a szabályozás, így a régi vasúti jelölés helyett – a rakodólap bal tuskóján – az új, UIC jelzést használhatják a gyártók, az újonnan gyártott raklapok esetében.) Minősítő munkatársaink vizsgálják a rakodólap gyártásának és javításának feltételeit, biztosítják a gyártásközi ellenőrzést, és a forgalomba hozott szabvány rakodólapokat folyamatosan kontrollálják.

Fontos feladatunk, hogy kiszűrjük a hamisítókat, akik engedély nélkül gyártanak vagy javítanak raklapokat, súlyos anyagi károkat okozva ezzel megrendelőnek és szállítónak egyaránt.

Ha biztonságos, minőségi rakodólapot szeretne árujához, az Ön ideális partnerei azok a hivatalos engedéllyel rendelkező gyártók, akiknek névsorát tőlünk beszerezheti. Mi garantáljuk, hogy a hazai piacon, magyar gyártótól, a magyar minőségbiztosítási rendszerben engedélyezett rakodólapokkal cégüket nem éri kellemetlen meglepetés. Az elmúlt évek során több esetben fedeztünk fel visszaélést, hamisítást, törvénytelenséget, és kezdeményeztük azonnal a szükséges hatósági intézkedéseket.

A védjegyoltalom területén a MÁV-REC Kft. a tevékenysége megkezdése óta komoly erőfeszítéseket tesz a rakodólap-piacon megjelenő termékek minőségének állandó színvonalon tartásáért. Fellépünk a nem megfelelő minőséget előállító, engedély nélküli gyártók és javítók ellen, és folyamatosan ellenőrizzük az engedéllyel rendelkező, magas minőségi követelmények mellett dolgozó rakodólap-gyártók és javítók gyártási folyamatait és termékeiket. Az általunk ellenőrzött és hitelesített valamennyi EUR rakodólap megfelel a vonatkozó előírásoknak, és bárhol a világon megállja a helyét a vele szemben támasztott követelményeknek. Így e rakodólapok teljes jogú tagjai az EUR  jelzésű csere rakodólap-rendszernek, mely a legszélesebb körben elterjedt rendszer Európában.

Némiképpen borzolta a piaci kedélyeket az idén, hogy az EPAL-EPAL rakodólapok megjelenésével duálissá vált a struktúra, ám mi, a MÁV-REC Kft.-nél tudjuk, hogyan kell az új helyzetet kezelni, és partnereinknek az év végére – ezzel kapcsolatban is – teljes körű megoldást kínálunk!

További hasznos információk: www.mavrec.hu

Adjon visszajelzést!