A Schneider Electric létrehozza első okosvárosokra koncentráló innovációs központját

A Schneider Electric létrehozza első okosvárosokra koncentráló innovációs központját

A vállalat bejelentette, hogy a spanyolországi Barcelonában megnyitja első olyan kiválósági központját, amely kutatásainak fókuszában az intelligens városi megoldások állnak.

A mintegy 40 kutatót befogadó innovációs centrum 2016 közepén kezdhet majd el teljes kapacitással működni. A hírt ünnepélyes keretek között jelentette be Julio Rodriguez, a vállalat globális tevékenységekért felelős ügyvezető alelnöke és Xavier Trias, Barcelona polgármestere.

A Schneider Electric kiválósági központjának küldetése, hogy összegyűjtse a vállalat tapasztalatokra, elért eredményekre és világszerte kiépített megoldásaira alapozott, okosvárosokkal kapcsolatos szellemi tőkéjét. A központ olyan eszközöket kínál majd, amelyek gazdasági és társadalmi változásokat idéznek elő a városokban, így kézzelfogható előnyökkel járnak lakosaik számára. Az intelligens megoldások alkalmazásának és az üzleti modellek kifejlesztésének köszönhetően tevékenysége útmutatást és támogatást nyújthat a városoknak egy új paradigma létrehozásában a teljesítménykezelés, az élhetőség és a fenntarthatóság területén.

“A következő 40 évben a városok technológiai forradalmának leszünk tanúi. Az a tény, hogy a népesség egyre inkább a városközpontok felé koncentrálódik, valamint az egyre növekvő erőforráshiány jelentős hatással lesz a mobilitásra, a levegőminőségre, az egészségügyi szolgáltatások színvonalára és egyéb tényezőkre. A Schneider Electric jelenleg több mint 200 várossal működik együtt különböző intelligens felügyeleti projekteken. A kutatóközpont létrehozásával még nagyobb kapacitással dolgozhatunk azon, hogy fejlett megoldásokat kínálhassunk a városok számára” – mondta Julio Rodriguez, a Schneider Electric globális tevékenységekért felelős ügyvezető alelnöke.

A Schneider Electric az első olyan vállalat a Cisco mellett – amely július végén szintén egy kutatási centrummal kapcsolatos beruházást jelentett be -, amely kiválósági központját a Sant Martí kerületbe tervezett Smart City Campus területén kívánja felállítani. Az együttműködés és az információcsere érdekében a két nagyvállalat közös területre, az egykori Ca l’Alier nevű gyár helyére tervezi a K+F központokat.

“Barcelona világszerte ismert hivatkozási alappá vált, ha intelligens városokról van szó. Nem csak a mobil kommunikáció fővárosa, de idén elnyerte az Európa Innovációs Fővárosa címet is. A Smart City Campus területén található új Innovációs Központ, valamint a Schneider Electric és a Cisco vállalatok városunkkal kötött közös megállapodása segíteni fog minket abban, hogy tovább erősítsük a technológián, városi innováción és szolgáltatásokon alapuló új gazdasági növekedési modellt, mely fokozza a jólétet és javítja az emberek életminőségét” – mondta Xavier Trias, Barcelona polgármestere.

A Schneider Electric számára kiemelt területté váltak az okosvárosok, hiszen egyre nő az igény az olyan megoldások iránt, amelyek hatékony és fenntartható módszereket kínálnak a népsűrűséggel kapcsolatos problémák kezelésére. A vállalat emellett szeretné vonzóvá tenni barcelonai kiválósági központját a tehetségek számára. Ennek érdekében a következő hónapokban együttműködést tervez kialakítani a hasonló területen dolgozó egyetemekkel, például az IESE Üzleti Iskolával (Navarrai Egyetem), amellyel közösen már létrehozott egy, a fenntarthatósággal és az üzleti stratégiával foglalkozó tanszéket.

Adjon visszajelzést!