A HVG.hu számolt be arról, hogy Jávor István, az ELTE Szociológia Tanszékének egyetemi docense és Jancsics Dávid szociológus nyerte az Academy of Management legjobb tavalyi cikkért járó díját a korrupciót új megvilágításba helyező tanulmányukért.

A közbeszerzések “technicizálása” – új fogalom a jól ismert jelenségre

A HVG.hu számolt be arról, hogy Jávor István, az ELTE Szociológia Tanszékének egyetemi docense és Jancsics Dávid szociológus nyerte az Academy of Management legjobb tavalyi cikkért járó díját a korrupciót új megvilágításba helyező tanulmányukért. 

Az amerikai bírálók nagy újdonságként fogadták a kutatást, és most úgy látják, hogy a korrupciót olyan megközelítésből sikerült bemutatniuk a magyar kutatóknak, amit még sose írt le senki.

Ahhoz , hogy a korrupció hatékonyan működjön, szükség van a középső szint tevékeny hozzájárulására és korrumpálódására is. A két magyar kutató szerint ezen a szinten zajlik a korrupció oroszlánrésze, ők legalizálják a visszaéléseket és kapcsolják ki a belső és külső kontrollt az elit elvárásainak és a saját érdekeiknek, félelmeiknek megfelelően, hogy elkerüljék a saját lebukásukat és a főnökeikét.

További részletek a HVG cikkében.

Adjon visszajelzést!