Magyarország a következő fejlesztési ciklus egyik legnagyobb nyertese

Magyarország a következő fejlesztési ciklus egyik legnagyobb nyertese

Október elején 9 pályázat jelenik meg 120 milliárd forint keretre a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési forrásokból – jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

Kurucz Éva kormányszóvivő elmondta: megkezdődik az új időszak pályázatainak a kiírása, 2014-2020 között több mint 34 milliárd eurónyi forrás érkezik hazánkba. Az egy főre jutó támogatás soha nem volt ilyen mértékű, “a második helyet értük el Európában az egy főre jutó uniós pénzek tekintetében” – hangsúlyozta.

Mennyi jut logisztikára?

A logisztikai szakterületet érintő pályázatokról bővebb információt kaphat a Lépésről-lépésre című konferencián, október 16-án! Bővebb információ ?

Csepreghy Nándor elmondta: kulcsfontosságú az európai uniós fejlesztési források hatékony felhasználása, 2014-2020 között Magyarország számára 34 milliárd euró keret áll rendelkezésre, a cél az, hogy magas hozzáadott értékű termelésre, foglalkoztatásra ösztönző növekedési pályára álljon az ország.

A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzését és kapacitásbővítésére 5 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre, és további 5 milliárd forintot szánnak a kkv-k külpiacra lépésének támogatására. A helyettes államtitkár elmondta: 36 milliárd forintos keretösszeggel azokat a 25 évnél fiatalabb munkavállalókat szeretnék támogatni, akik nem rendelkeznek szakképesítéssel, felsőfokú képesítéssel.

A helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a Miniszterelnökség a kormánynak megfontolásra, majd az Európai Bizottságnak elfogadásra terjeszti, hogy a biztosítéknyújtási szabályokon enyhítsenek, illetve az elszámolásnál először a támogatást fizessék ki az önerőt megelőzően.

Kérdésre válaszolva Csepreghy Nándor elmondta, hogy amíg az Európai Bizottság a magyar operatív programokat véglegesen nem fogadja el, addig minden pályázati kiírás a hazai költségvetés terhére és kockázatára történik. A kormány rendszeresen tárgyalja azokat a konstrukciókat, amelyek nagy valószínűséggel az elfogadott operatív programokból majd finanszírozhatók lesznek.

Mennyi jut logisztikára?

A logisztikai szakterületet érintő pályázatokról bővebb információt kaphat a Lépésről-lépésre című konferencián, október 16-án! Bővebb információ ?

Forrás: kormany.hu

Adjon visszajelzést!