Az e-logisztika piacvezetője új Android-alkalmazást mutatott be a LogiMAT-on (x)

A TRANSPOREON a stuttgarti LogiMAT 2014 kiállításon mutatta be Mobile Order Management szoftverét. A szállítmányozóknak készült, innovatív Android applikáció áthidalja az utolsó kilométerre jellemző kommunikációs szakadékot ? flottákon, de még a különböző szereplőkön keresztül is.

 

Innovatív valós idejű nyomon követés az utolsó kilométeren is

 

MOM_APP_EN_300dpi?A TRANSPOREON platform átfogó és jól átgondolt rendszert kínál a megbízóknak és szállítmányozóknak, amellyel nagymértékben csökkenthetik mindennapi terheiket. Időpont-kezelés, rendelésfelvétel, szállítási tenderek ? mindez felhőben, webes alapon könnyen, átláthatóan, anélkül, hogy rések lennének a rendszerben ? mondja Peter Förster, a TRANSPOREON ügyvezető partnere. ? Ez a rendszer viszont ezidáig csak addig ért, ameddig a szállítmányozó ütemező szoftvere. Az új Mobile Order Management applikáció segítségével most egy lépéssel tovább megyünk, egyenesen a kiszállítási folyamat végéig. Ez a felhasználóbarát Android alkalmazás bekapcsolja a kommunikációba a sofőröket is. Ez az első, ilyen jellegű, integrált, több flottát is kiszolgáló rendszer a piacon.?

 

Innovatív megoldás a kommunikációra az utolsó kilométerig.

Amikor egy megbízó aktiválja a Mobile Order Management (MOM) szoftvert a TRANSPOREON rendszerben, minden rendkívül egyszerűvé válik a szállítmányozók számára: létrehozzák járműveiket a TRANSPOREON platformon, a sofőrjeik kapnak SMS-ben egy linket, ahonnan bármilyen Android telefonra letölthetik a MOM applikációt. Az app működése egyszerű, magától értetődő, és megoldást kínál számos, akár az utolsó kilométeren jelentkező problémára. A szállítmányozó a MOM-on keresztül küldheti a fuvarmegbízást a sofőröknek, kérdezheti le a jármű aktuális helyzetét és jelenítheti meg azt egy interaktív térképen. A sofőr a telefon kamerájával dokumentálhatja az áru elhelyezését, a szállítási címet vagy az áruk bármilyen sérülését. A címzett a telefonon írhatja alá az elektronikus igazolószelvényt. A platformon mindez hozzákapcsolódik a szállítólevélhez, majd egy auditálható archiválórendszerben tárolódik. A szállítmányozók és a szállítók így egyaránt élvezhetik a végponttól végpontig terjedő elektronikus rendszer előnyeit, ami feleslegessé teszi a legtöbb papír alapú dokumentációt.

 

Mindig tudjuk, hol a jármű

A Mobile Order Management nagymértékben javítja a kommunikációt a megbízók, a szállítmányozók és a címzettek között. A kiszállítás során leggyakrabban felmerülő kérdést ? hogy éppen hol van a jármű? ? egyetlen kattintással megválaszolhat minden érintett, beleértve a szállító diszpécserét is. A GPS-rendszer révén ?elektronikus kerítések? húzhatók fel: a cím körül kijelölnek egy adott területet, amikor a jármű áthalad ezen az elektronikus kerítésen, automatikus üzenetet küld a rendszer. Ebből a megbízó, a szállítmányozó ütemező rendszere és a címzett is megtudja, hogy hamarosan megérkezik a küldemény. E-mail üzenetek is küldhetők, amikor a kiszállításba valami hiba csúszik, hogy erről mihamarabb informálódjanak az érintettek.

 

Egy kép többet mond ezer szónál

A földrajzi követés lehetősége mellett a tesztelésben részt vevő ügyfelek különösen a fotódokumentációs lehetőséget értékelték magasra. Kurt Münk, a Knauf Gips AG szállítási vezetője így mesélt erről: ?Az építkezésekre just-in-time alapon szállítjuk a termékeinket. De előfordul, hogy a megbeszélt időben senki nincs ott, hogy átvegye a szállítmányt. Egy fotóval igazolni tudjuk, hogy hol és milyen állapotban hagytuk ott az árut. Ha valami vita támad a megrendelővel, egy kép gyakrabban többet mond ezer szónál.?

 

MOM prezentáció a LogiMAT 2014-en

?A Mobile Order Management lehetővé teszi a szállítók és a szállítmányozók számára ügyfélkiszolgálásuk magasabb szintre emelését, elsősorban a valós idejű nyomon követés révén. Minden folyamat elektronikusan zajlik, egészen az igazolószelvényig, ami csökkenti a papírmunkát, így általában a munkaterhelést ? és ezzel a költségeket is. Ráadásul a fényképes dokumentáció minden érintett számára nagyobb biztonságot jelent?, összegzi a MOM előnyeit Peter Förster.

 

Az új android Mobile Order Management alkalmazás hidat teremt a sofőrök és a TRANSPOREON rendszer között. A telefon kamerájával dokumentálhatják, hogyan lett rögzítve a rakomány, amit a szállító az aláírásával igazol. A fénykép és az aláírása automatikusan csatolódik a szállítólevélhez és egy archiváló rendszerben tárolódik.

 

A Mobile Order Management a GPS-koordináták és az útvonalterv alapján számolja ki az érkezés várható idejét és adja meg az adatot a fogadó fél időkapujába. Ha a jármű időben érkezik, a státuszjelző zöld; ha késés várható, akkor piros. Így arról nem csak a sofőr tud, hanem a fogadó fél is. A szállító és a szállítmányozó ütemezője email-ben kap értesítést. (Forrás: TRANSPOREON)

Logo_EN_TRANSPOREON_CMYK

A TRANSPOREON Group-ról

A TRANSPOREON Group gyártókat, kiskereskedőket és nagykereskedőket kapcsol össze logisztikai szolgáltatásokat kínáló vállalatokkal. Az ulmi, krakkói és kempteni székhelyű csoport kis- és nagykereskedők számára működteti TRANSPOREON logisztikai platformját, TICONTRACT ajánlattételi platformját és a MERCAREON retail-logisztikai platformot. A csoport megoldásai a világ 80 országában több mint 850 szállítót, 40 ezer szállítmányozót és 100 ezer végfelhasználót kötnek össze. Ezek a hatékony, könnyen használható web alapú megoldások lehetőséget adnak pályáztatásra, rendelésfeladásra, időkapu-foglalásra, valamint járművek és szállítmányok nyomon követésére. A 2000-ben alapított TRANSPOREON Group mára Európa piacvezetője lett az e-logisztikai szegmensben, miközben Ázsiában és az Egyesült Államokban is folyamatosan növeli részesedését. A csoport mintegy 330 dolgozója 2013-ban 34 millió eurós bevételt generált.

 

www.mom-app.com

Bátki Tibor

Key Account Manager Hungary

+36309552609

batki@transporeon.com

 

Adjon visszajelzést!