Gyártósori időmérés workshop

Gyártósori időmérés workshop

A Hungaropharma Irodaházának (MLBKT Titkárság) éttermében 2014. október 29-én megrendezésre került a Lean Tagozat idei utolsó programja, amely a  gyártósori időmérés témáját ölelte fel. A workshop, a 11 érdeklődővel együtt, a tervezett 16 órai kezdés után néhány perccel indult.

IMG_20141029_175923

A workshop első órájában egy rövid elméleti áttekintő hangzott el, amely során Kosztolányi János, a Kaizen Pro lean tanácsadója (és egyben a Lean Tagozat vezetője) megismertette a hallgatóságot az alapvető tudnivalókkal: az idővel kapcsolatos alapfogalmakkal, az ütemidővel, az időmérés szükségességével. A résztvevők számára hamar kiderülhetett, hogy az elsőre egyszerűnek tűnő időmérés valójában igazi kihívásokat tartogat: a helyes, pontos és megbízható mérés bizony rengeteg gyakorlást igényel. Az elméleti áttekintő végén János praktikus tanácsokkal is szolgált többek között a profi stopperóra (mint időmérő eszköz) lélektanáról, az időméréses vizsgálatok gyakorlati szabályairól, valamint a teljes mérési folyamat lebonyolításáról.

A workshop második részében az érdeklődők a frissen megszerzett tudásukat megpróbálták átültetni a gyakorlatba, amely során egy, a helyszínen szimulált folyamatot kellett időméréssel kiértékelniük. A várakozásoknak megfelelően a  szimuláció alatt a többség megtapasztalta az időméréses vizsgálatban rejlő nehézségeket. A helyszíni szimuláció során tapasztalt élmények megbeszélése és közös értékelése után a csapat videófelvétel alapján is próbált egy valós gyártósori folyamatot időméréssel értékelni.

Bízunk benne, hogy a közel két és fél órás program során a résztvevők olyan praktikus és hasznos ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodhattak, amelyeket könnyedén fel tudnak majd használni a saját területükön is.

 

Fésüs Norbert

Adjon visszajelzést!