Gerencsér Szilárd lett a 2014 Év Logisztikai Menedzsere

Gerencsér Szilárd lett a 2014 Év Logisztikai Menedzsere

A komáromi Microsoft (korábban Nokia) gyár logisztikai vezetője, Gerencsér Szilárd lett a 2014-es Év Logisztikai Menedzsere. A díjat a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) 22. éves kongresszusán, Siófokon adták át a múlt héten. A kitüntetést 1994 óta adományozza a társaság.

 

gerencsér szilárdGerencsér Szilárd elektronikai ipari óriásoknál tevékenykedik idestova 15 éve. A komáromi vállalatot sikerült egy a teljes ellátási láncon átívelő projekt keretében úgy átalakítani gyártóegységből logisztikai bázissá, hogy az átfutási idők és ezáltal a készletszintek jelentősen csökkentek, miközben a vevők felé javult a termékek rendelkezésre állása. Mindez úgy került megvalósításra, hogy a vevők készletkezelésének feladata fokozatosan a Microsoft felelősségi körébe került át. Szilárd és csapata világosan leválasztotta a vevői diverzifikációt a termelési folyamatokról. Ezzel megmaradtak a tömeggyártás egyszerű alapfelépítéséből adódó sikerkritériumok és párhuzamosan gyorsult a kiszolgálás a végfelhasználók felé. A fenti változásokat már-már kíméletlen piaci és vállalati környezetben realizálták.

A kialakított folyamatok komáromi egység bezárásával sem vesznek el, hiszen azokat más egységekben ? főként a Távol-Keleten ? továbbra is működtetik. Ez a tény objektívan tükrözi a projekt sikerességét. Szilárd vezetői és emberi kvalitásait mutatja, hogy jó kapitányként az utolsók között fogja elhagyni a léket kapott hajót, végigkíséri vállalatának utolsó napjait illetve próbálja segíteni kollégái munkához jutását. Szilárd már korábban is aktív részese volt a szakmai közéletnek, hiszen előadója volt az Elektronikai Supply Chain Konferenciának illetve vendég és társelőadó a Kürt Akadémián.

A pályázatban leírt projekt komplexitása, annak eredményei és Gerencsér Szilárd szakmai valamint emberi rátermettsége tették őt az egyébként igen szoros idei verseny egyértelmű győztesévé.

Adjon visszajelzést!