A NiT Hungary - közel 3000 magánfuvarozó vállalkozást tömörítő szakmai szervezet - pénteken kiadott sajtóközleményében azt javasolja a hazai fuvarozó vállalkozásoknak, hogy január 1-től kérjék megbízóiktól az EKAER-számot.

A fuvarozók már január 1-től kérhetik megbízóiktól az EKAER-számot

A NiT Hungary – közel 3000 magánfuvarozó vállalkozást tömörítő szakmai szervezet – pénteken kiadott sajtóközleményében azt javasolja a hazai fuvarozó vállalkozásoknak, hogy január 1-től kérjék megbízóiktól az EKAER-számot.

“A NiT Hungary Elnöksége ajánlja tagjainak és a hazai fuvarozó vállalkozásoknak, hogy saját kockázataik és veszteségeik elkerülése érdekében 2015. január 1-jétől fokozott figyelemmel járjanak el az EKÁER-körbe tartozó termékek fuvarozása esetén! Kerüljék azoknak a bejelentés köteles termékeknek a fuvarozását, melyek nem rendelkeznek igazoltan EKÁER számmal! A hatályos jogszabályok által biztosított lehetőség ellenére az adózó megbízásából és felhatalmazásával ne végezzen az EKÁER elektronikus rendszerében, a regisztrált EKÁER adatok módosításával kapcsolatos saját tevékenységet!” További részletek a sajtóközleményben ?

Az igény jogos, hiszen az Alaptörvény szerint a jogszabályok mindenkire kötelezőek, még akkor is, ha az év első hónapjában senkit nem fenyeget a bírság.

Az MLBKT azt javasolja, hogy a megbízók mindenképpen egyeztessenek erről a saját fuvarozóikkal még a rendszer indulása előtt.

Tájékoztató fórum az EKAER-ről!

Az MLBKT tájékoztató fórumot szervez az EKAER-rel kapcsolatos gyakorlati kérdésekről a rendszer bevezetését követően, 2015. január 12-én. Bővebb információk ?

Adjon visszajelzést!