Március 1-ig tart a próbaüzem az EKÁER-ben

A kormany.hu cikke szerint a kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel 2015. március 1-ig meghosszabbította az online árukövető rendszer próbaüzemét.

A NAV revizorai, pénzügyőrei az év első két hónapjában ellenőriznek, de ezek fő célja február 28-ig a tájékoztatás. Az adóhatóság munkatársai a mulasztókat figyelmeztetik, de március 1-ig nem szabhatnak ki mulasztási bírságot. A vállalkozások a próbaüzem végéig mentesülnek a kockázati biztosíték megfizetése alól is.

Törvénymódosítást is fog javasolni az NGM

A piaci szereplőktől beérkező észrevételek és javaslatok, valamint a próbaüzem első két hónapjának tapasztalatai alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálja a jogszabály módosításának lehetőségét és szükségességét. Azoknál a kérdéseknél, panaszoknál, amelyek orvoslása csak jogszabály-módosítással lehetséges, a gazdasági tárca javasolni fogja az országgyűlésnek a törvény módosítását.

A fenti bejelentést még egy kormányrendelettel is meg kell erősíteni, annak elkészültéig feltehetően a NAV nem fog változtatni a honlapján közölteken, hiszen a jelenleg hatályos jogszabályok szerint továbbra is február 1. az éles indulás időpontja.

Bízunk benne, hogy hamarosan megjelenik a hivatalos határozat is!

Adjon visszajelzést!