A Nemzetgazdasági Minisztérium január 22-én jelentette be, hogy március 1-ig meghosszabbítják az EKÁER bírság mentes tesztidőszakát. A bejelentést a ma megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet erősítette meg.

Kormányrendeletben erősítették meg az EKÁER próbaüzemének hosszabbítását

A Nemzetgazdasági Minisztérium január 22-én jelentette be, hogy március 1-ig meghosszabbítják az EKÁER bírság mentes tesztidőszakát. A bejelentést a ma megjelent Magyar Közlönyben kihirdetett kormányhatározat és miniszteri rendelet erősítette meg.

A ma megjelent kormányhatározat és a miniszteri rendelet címe:

  • A Kormány 1024/2015. (I. 29.) Korm. határozata az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokról című kormányhatározat
  • A nemzetgazdasági miniszter 1/2015. (I. 29.) NGM rendelete az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer működéséről szóló 50/2014. (XII. 31.) NGM rendelet módosításáról

A rendeleteket kihirdető Magyar Közlöny ide kattintva tölthető le ?

További hivatalos információ egyelőre nem érkezett az EKAER-t érintő kérdésekről, a fenti két anyag csak a próbaüzem meghosszabbításáról rendelkezik!

Az NGM közleménye szerint a próbaüzem értelemszerűen nem mentesíti a jogkövetkezményektől az árut kizárólag a költségvetési bevételek megcsapolása céljából utaztató csalárd adózókat, akiknek ugyan az EKÁER szabályainak megsértése miatt nem kell mulasztási bírságot fizetniük, azonban számolniuk kell adójogi és adott esetben akár büntetőjogi szankciókkal is.

Adjon visszajelzést!