Lázár: komolyan vesszük a német cégek kéréseit az EKÁER-rel kapcsolatban

Lázár: komolyan vesszük a német cégek kéréseit az EKÁER-rel kapcsolatban

Lázár János szerdán, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: felmerültek konkrét gazdasági ügyek Angela Merkel látogatásakor, amelyeknek pozitív eredményei lesznek Magyarországra nézve.

Lázár János a német ipar magyarországi erősödésének feltételeként határozta meg, hogy olcsó legyen az energia és Magyarország versenyképes legyen. Ehhez a bürokrácia csökkentésével lehet hozzájárulni, ezért veszik komolyan a német vállalatok kéréseit például az új ekáer-rendszerrel kapcsolatban – fejtette ki.

UPDATE!

Február 9-én az autopro.hu-nak a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az NGM is megerősítette:
“A piaci szereplőktől beérkező észrevételek és javaslatok, valamint a próbaüzem első két hónapjának tapasztalatai alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálja a jogszabály módosításának lehetőségét és szükségességét. Azoknál a kérdéseknél, panaszoknál, amelyek orvoslása csak jogszabály-módosítással lehetséges, a gazdasági tárca javasolni fogja az országgyűlésnek a törvény módosítását. Amint a javaslatot a gazdasági tárca benyújtja az országgyűlésnek, tájékoztatjuk az érintetteket.”

 

Forrás: MTI

Adjon visszajelzést!