Pioneers into Practice – szakértői csereprogram

Pioneers into Practice – szakértői csereprogram

A Climate-KIC, Európa legnagyobb klímainnovációs közössége 2015. március 23-ig várja fenntarthatósági szakértők és fogadó szervezetek jelentkezését a Pioneers into Practice (PiP) elnevezésű, 12 EU régió részvételével zajló, nemzetközi szakértői csereprogramjára.

A PiP hosszútávú célja hozzájárulni az alacsony CO2 kibocsájtással működő, versenyképes, új gazdasági modell megteremtéséhez Európában. A programban résztvevő cégek és szakemberek a gyakorlati tapasztalatcserén keresztül a mindennapokban használható, alkalmazott innovációs képességekre tehetnek szert.

A programban résztvevő Pioneeroknak lehetőségük van különböző területen tevékenykedő fogadó szervezeteknél gyakorlati ismereteik elmélyítésére és szakmai tudásuk bővítésére. Továbbá a négy-négy hetes hazai és külföldi gyakorlati munka mellett elméleti szemináriumokon vesznek részt, valamint ellátogathatnak egy nemzetközi innovációs fesztiválra is. A részvétel költségeit a program fedezi.

A fogadószervezetek kétszer egy hónapos időszakra, magasan képzett hazai és nemzetközi szakértőt kaphatnak, járulékos költségek nélkül, egy általuk meghatározott, klímaváltozáshoz kapcsolódó projektjük megoldásához.

Ingyenes felkészítő workshopunkra 2015. március 2-ig lehet jelentkezni a pioneers@ppis.hu címen. A workshoppal kapcsolatos további információkat honlapunkon találják.

A Pioneers into Practice programra a fogadószervezetek és a jövőbeli Pioneerok a Climate-KIC központi oldalán keresztül jelentkezhetnek. A programmal és a hivatalos regisztráció menetével kapcsolatban további részleteket a http://klimainnovacio.hu/hu/program/pioneers-into-practice oldalon olvashat, valamint Nagy Edittől kérhet (edit.nagy@ppis.hu).

Pioneer lehet, aki:

  • A 12 program régió bármelyikében él, dolgozik, vagy PHD programban tanul
  • Egyetemi végzettséggel rendelkezik klímaváltozással kapcsolatos témában, fenntarthatósági területen VAGY bármilyen egyéb mesterdiplomával bír, amennyiben ehhez 2 éves fenntarthatósággal vagy klímaváltozással kapcsolatos munkatapasztalata van
  • Kapcsolatban áll, vagy alkalmazottja klímaváltozással kapcsolatos feladatokat ellátó szervezetnek, VAGY klímaváltozással kapcsolatos területen dolgozó szabadúszó, vállalkozó, VAGY PhD/Post Doc hallgató klímaváltozással kapcsolatos témában, bármely szakon, bármely egyetemen, vagy kutató intézetnél
  • Magas szintű angol nyelvtudással bír (min B2).

Fogadó szervezet lehet:

  • A résztvevő 12 régió bármelyikében tevékenykedik
  • A jövőben a nemzetközi Pioneerral kapcsolatban álló alkalmazottai folyékonyan beszélnek angolul
  • Munkaállomást, munkahelyet és szupervíziót tud biztosítani a 4 hetes elhelyezés alatt a Pioneernek (résztvevő szakértőnek)

Adjon visszajelzést!