EKÁER élesben a Grundfosnál: így telt a hétfő

EKÁER élesben a Grundfosnál: így telt a hétfő

Major Lajos, a Grundfos tervezési vezetője számolt be nekünk levélben arról, hogyan telt a vállalatnál az EKÁER éles indulásának második napja. Intézményi tagunk levelét változtatás nélkül tesszük közzé.

EKÁER élesben a Grundfosnál

A szabály hirtelen és kiszámíthatatlan változása a mi cégünket is lehetetlen helyzetbe hozta a mai napon: a korábban megvásárolt SAP interfész program nem tudott működni két okból sem:

  • a rendszám mező mellé kötelezővé vált a felségjel is, emiatt nem tudtunk fél nap EKAER számot igényelni, de a korábban igényelt számokat sem tudjuk lezárni (!)
  • az import tranzakciók kódjai közül eltűnt az ?A? kód, emiatt is programmódosításra kényszerültünk, ami most is folyik még.

Nagyon örültünk viszont az egyszerűsített bejelentési lehetőségnek, ami cégünknek pozitív változás az eddigi helyzethez képest.

Emellett már csak hab a tortán, hogy a 2-300 beszállító partner közel 60%-át már sikerült meggyőzni, hogy mikor és milyen adatot adjon meg az EKAER igényléshez, most majd márciusban be kell vasaljuk tőlük a teljes adattartalmat, de áprilistól ez megváltozik ? igaz, könnyebb és egyszerűbb lesz, de az eddigi változásokat sem értik, és folyamatosan magyarázkodnunk kell.

Egyszerűen lehetetlen eleget tenni pontosan az elvárásoknak, így kizárólag a méltányos elbírálásban bízhatunk ellenőrzés esetén.

Önnek milyen volt az éles indulás?

Ha szívesen megírná az első éles napok tapasztalatát, küldje el véleményét a szilvia.holics@logisztika.hu címre!

Adjon visszajelzést!