Nincs ingyen a rendszám

Nincs ingyen a rendszám

Gyártó tagvállalatunk levele arról, hogy több szállítmányozó pénzt kér az EKÁER bejelentéshez szükséges rendszámadat kiadásáért partnereiktől. A levelet változtatás nélkül tesszük közzé.


Az Európai Unió más tagállamából belföldre irányuló Közösségen belüli termékbeszerzés esetén gyártó és beszállító partnereinkkel leszállított paritásban szerződtünk, ezért az áru szállításának megszervezéséért a feladó felel.
Mi mint vevők nem állunk szerződéses kapcsolatban a partnereink szállítmányozóival.

Március 2-án (1 nappal az EKAER törvény életbelépését követően) több fuvar esetében azt tapasztaltuk, hogy a partnereink által megbízott szállítmányozó cégek (köztük az egyik legismertebb szállítmányozó cég) a változásokról (átrakás, rendszám) nem hajlandóak tájékoztatni, csak szerződésben foglalt díj ellenében. Van olyan szállítmányozó, aki belföldi kiszállítást addig nem szervez meg, amíg nem kap jogosultságot tőlünk az EKAER rendszerben a módosításra. Természetesen a szolgáltatás díját tovább szeretné számlázni felénk.

A változás lekövetésére a törvény kötelez, ami miatt ez a magatartás és az ajánlatban érkezett “szolgáltatási” díjak mértéke elfogadhatatlan a szállítmányozók részéről.

Mit szól hozzá?

Ha Ön megbízóként vagy akár szállítmányozóként kommentálná a cikket, küldje el véleményét a szilvia.holics@logisztika.hu címre!

Adjon visszajelzést!