Koalaexpressz és rendszeres eukaliptusz szállítmány

Koalaexpressz és rendszeres eukaliptusz szállítmány

Eddig ez 2015 legcukibb logisztikai híre.

A DHL Express és a Fővárosi Állat- és Növénykert logisztikai megállapodást kötött. A DHL Express utasaiként az Állatkert különleges új lakói, Vobara és Nur-Nuru-Bin, a két hím koala kevesebb mint 24 óra alatt foglalhatták el új, budapesti otthonukat. A logisztikai partnerség keretében az állatok számára elengedhetetlen, friss eukaliptuszlombok rendszeres szállítását is a DHL Express végzi.

1500 km-t utaztak a koalamacik

Vobara-foto-Laszlo-Melinda01Nur-Nuru-Bin és Vobara két európai állatkertből, a Belgiumban található Planckendael Állatkertből és a németországi Duisburgi Állatkertből érkeztek hazánkba. Az állatok szállítása jelentős előkészületet igényelt – az Állatkert és a DHL Express 8 fős csapata intézte az állatok orvosi papírjait és a szállításhoz szükséges engedélyeit. A közel 1500 km-es utat a koalák közúton tették meg körülbelül 19 óra alatt, mely során két tapasztalt sofőr váltotta egymást. Az utazás alatt a gyorsaság és a kényelem volt a legfontosabb szempont – a koalákat elkísérték gondozóik, akik rendszeresen friss élelmet és folyadékot adtak az állatoknak.

?Ausztrálián kívül csak nagyon kevés állatkertben van koala, Magyarországon, sőt, az egész kelet-európai térségben pedig most először láthatja őket a közönség. Ez nagy büszkeség a számunkra, de egyben komoly szakmai kihívás is, hiszen ezeknek a különleges állatoknak mindenből a legjobbat kell adnunk. Ebben nagy segítséget jelent, hogy a friss eukaliptusz folyamatos biztosítására a DHL Express-szel közösen a lehető legjobb megoldást sikerült megtalálnunk? – fogalmazott prof. dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

Hetente kétszer jön friss eukaliptusz szállítmány Budapestre

Az állatok eukaliptusz adagját, hetente kétszer a DHL Express szállítja az Állatkertbe Newton Abott-ból, a Dél-Angliában található ültetvényről. Mivel a koalák csak a friss lombokat fogyasztják el, fontos, hogy a több mint 2000 kilométernyi távolságból érkező eukaliptusz a lehető legrövidebb idő alatt megérkezzen Budapestre. A hetente közel 70 kg súlynak megfelelő eukaliptuszlombot kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt szállítja közúton és Airbus A-300-as repülőjáratán a DHL Express.

?Büszkék vagyunk, hogy az Állatkert hivatalos logisztikai partnereként hozzájárulhatunk a különleges és veszélyeztetett állatfajok fennmaradásához és védelméhez kiterjedt nemzetközi hálózatunk és egyedülálló megoldásaink révén. A koalák érkezése fontos mérföldkő a DHL Express és az Állatkert kapcsolatában is – a ma aláírt logisztikai megállapodás hosszú távon hangolja össze tevékenységünket, hogy a jövőben tovább folytathassuk együttműködésünket? – mondta el John Lucas a DHL Express ügyvezető igazgatója.

2014-ben a rendkívül ritka és veszélyeztetett aranyhasú mangábék, illetve az ecsetfarkú patkánykenguruk is a DHL Express segítségével érkeztek a Fővárosi Állatkertbe, de az elárvult kis orangután Angliába szállításában is a DHL Express vett részt.

koala_logisztika

Adjon visszajelzést!