Európai döntőben a Bosch logisztikai projektje

Európai döntőben a Bosch logisztikai projektje

A hazai Logisztikai Kiválóság Díj győztese, a Robert Bosch Power Tool Kft. az Európai Logisztikai Egyesület megmérettetésén már biztosa a legjobb hat között van. A brüsszeli díjkiosztó gálán, április 22-én prezentálják projektjeiket a döntősök.

Hogyan lehet bejutni a versenybe?

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöksége az előző év hazai Logisztikai Kiválósági Díj nyertesét delegálhatja az európai versenyre.

Az ELA versenyén 2014-ben Magyarországot az SMR Hungary képviselte, a mosonszolnoki cég szintén döntős lett, sőt elnyerte a legjobb prezentáció díját.

A Bosch pályázatáról

A 2014-es Logisztikai Kiválóság Díj versenyen a Robert Bosch Power Tool Kft. ?Logisztika ? ízlés szerint? címmel beadott pályázata kapta az I. helyezést.

A pályázati anyag a Bosch csoport elektromos kéziszerszámgép gyártással foglalkozó miskolci telephelyén elvégzett szisztematikus fejlesztési folyamatot és azok eredményeit mutatja be. Az összefüggő fejlesztési projektek következtében a vállalat belső logisztikai rendszere a vevői igények alapján szegmentált módon került újraalakításra.

A fejlesztés során a termelési folyamatok elemzéséből ismert időadat-elemzés és ? gazdálkodás módszerét innovatív módon a belső logisztikai folyamatokra alkalmazta. A kifejlesztett módszertan segítségével testre szabott belső ellátási, logisztikai folyamat-típusokat tudott azonosítani és kialakítani. Az új rendszer bevezetésének köszönhetően radikálisan csökkent a belső logisztika problémáiból adódó sorállások száma és ezzel növekedett a vállalat hatékonysága és eredményessége.

A díjat Csonkáné Kiss Rita és Füredi Gábor BPS osztályvezetők vették át a 22. MLBKT kongresszuson.

A projektcsapat az MLBKT kongresszusán

bosch

Adjon visszajelzést!