EKÁER: Fontos biztonsági figyelmeztetés a szállítmányozói adatmódosítás engedélyezéséhez

EKÁER: Fontos biztonsági figyelmeztetés a szállítmányozói adatmódosítás engedélyezéséhez

Érdemes nagyon körültekintően eljárniuk a cégeknek akkor, amikor engedélyezik, hogy a szállítmányozó módosíthasson adatokat az EKÁER-ben. 

A tisztességes vállalkozások, szállítmányozók védelme és az adatbiztonság érdekében mindig győződjünk meg arról, hogy csak olyan EKÁER azonosítóval rendelkező felhasználónak adunk jogosultságot, amelyről biztosan tudjuk, hogy valóban a velünk kapcsolatban álló szállítmányozó megbízásából és felhatalmazásával használja a rendszert.

Az engedélyezett szállítmányozók listáját csak az elsődleges EKÁER-felhasználó módosíthatja, így nagy a felelőssége akkor, amikor új szállítmányozónak biztosít lehetőséget adatai eléréséhez.

Szempontok az adatbiztonság érdekében

  • Semmiképpen ne fogadjunk el telefonon bediktált EKÁER-azonosítót, különösen ne olyan személytől, akit nem ismerünk a szállítmányozó cégtől.
  • A szállítmányozó EKÁER azonosítóját foglaljuk szerződésbe, de minimum kérjük el e-mailben. Ebben az esetben is ellenőrizzük, hogy valós céges e-mail címről érkezett-e a levél.
  • A szállítmányozók számára javasolt, hogy amennyiben vállalnak adatmódosítást a rendszerben, bizonylataikon kívül honlapjukon is tegyék közzé a cég EKÁER azonosítóját.
  • Természetesen a felhasználói név és a jelszó biztonságos kezelése ebben az esetben rendkívül fontos!

 

 

Adjon visszajelzést!