Kitettek magukért a logisztikusok

Kitettek magukért a logisztikusok

Reptér, kikötő, logisztikai központ is szervezett nyílt napot a Logisztika Napja 2015 rendezvénysorozat keretei között április 16-án. Itthon tíz városban, huszonnégy helyszínen zajlottak az ingyenesen látogatható események, világszerte közel négyszáz program várta az érdeklődőket. Magyarország 2011-ben csatlakozott először a Német Logisztikai Egyesület (BVL) kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy jobban megismertesse az érdeklődőkkel a logisztikai szakmát.

A logisztika napján kinyitotta kapuit többek között a debreceni repülőtér és a dunaújvárosi kikötő is. Kecskeméten két vállalat , a Phoenix Mecano és a Mercedes Benz várta üzemlátogatásra az érdeklődőket.  Nyílt napot szerveztek olyan jelentős logisztikai szolgáltató cégek is mint például a Waberer?s és a Schenker. A technológiai megoldások iránt érdeklődők nyomkövető rendszerek működésébe pillanthattak bele, csomagolástechnikai megoldásokkal ismerkedhetkek meg. A cégek a Logisztika Napján pályaválasztás előtt álló diákokat is várták, hogy kedvet csináljanak a logisztikai szakmához.

Részletes beszámolókat, fotókat hamarosan publikálunk az eseményekről.

Miért fontos a logisztika?

Ha három négyszer gyorsabban szállítod az árut, mint a versenytársait, akkor háromszor gyorsabban fogsz növekedni, kétszer nagyobb haszonra teszel szert, a költségeid is csökkenni fognak.

A logisztika az elmúlt évtizedben a globális gazdaság egyik meghatározó tényezőjévé vált. A globális logisztikai piac a becslések szerint eléri a globális GDP 13,8 %-át, ami mintegy 6700 milliárd dollárt jelent. Az Európai Unió és az Egyesült Államok logisztikai teljesítménye egyaránt évi 1200 milliárd dollár körül alakul. A fejlett országok logisztikai piaca általában az adott ország éves bruttó hozzáadott értékének 10-17 %-a között alakul. Megbízható adat Magyarország esetében nem áll rendelkezésre, de becslések szerint hazánkban ez az arány nem éri el a 10%-ot.

A logisztika Magyarország versenyképességének javításában kulcsfontosságú tényező, az egyik legígéretesebb kitörési pont. A szektor által nyújtott szolgáltatások színvonala, elérhetősége döntő jelentőségű a hazánkba beáramló – vagy az azt éppen elkerülő – befektetések, a gazdaság dinamizálása és a foglalkoztatási lehetőségek bővülése szempontjából.

 

Adjon visszajelzést!