Összefoglaló: A moderáció műhelytitkai. Workshop a Lean Tagozat szervezésében.

Összefoglaló: A moderáció műhelytitkai. Workshop a Lean Tagozat szervezésében.

Tagozatunk idei harmadik összejövetele 2015. április 28-án került megrendezésre a Hungaropharma irodaházában, amelynek keretében a megjelent 17 résztvevő ?A moderáció műhelytitkai? címmel hallhatott egy praktikus tanácsokban nem szűkölködő interaktív előadást.

Az előadás 16 óra után néhány perccel vette kezdetét. Báthory Zsuzsanna ? a Robert Bosch Elektronika Kft. logisztikai tervezésének vezetője, az MLBKT társelnöke, Lean Tagozatának korábbi vezetője ? sokéves moderátori tapasztalatával hitelesen tudta megnyerni a hallgatóságot. Az előadás első néhány percében először közösen tisztáztuk és rögzítettük, hogy pontosan mit is értünk a moderáció fogalma alatt, majd ezt követően annak alkalmazási helyzeteit, megjelenési módjait, szükségességét és szerepét vitattuk meg. Miután sikerült pontosan elhelyezni a jelenséget, a ?jó? moderátor személyiségjegyeit, tulajdonságait és feladatait gyűjtöttük össze.

Az előadás második részében a moderáció egyes, jól elkülöníthető lépésein, szakaszain haladtunk végig, amely során ? a moderáció műfaját kevésbé ismerő ? résztvevők számára is világossá vált, hogy az ilyen típusú tevékenységek végzése nem korlátozódik csupán magára az eseményre, hanem azt megelőzően viszonylag időigényes felkészülés, előkészülés, azt követően pedig egy megfelelő lezárás szükséges. A moderáció egyes szakaszainál Zsuzsa a számára jól bevált moderációs kellékeket is bemutatatta, amelyeket a résztvevők még számos ötlettel egészítettek ki.

Az előadás végén, az utolsó negyed órában, kötetlen beszélgetés zajlott, amelyben a résztvevő szakemberek a saját tapasztalataikat vitatták meg, és számos praktikus tanácsokat osztottak meg egymással a moderáció témájában.

Fésüs Norbert

Adjon visszajelzést!