Vállalatlátogatás és veszteségvadászat a Felina Hungária Kft.-nél a Lean Tagozat szervezésében

Vállalatlátogatás és veszteségvadászat a Felina Hungária Kft.-nél a Lean Tagozat szervezésében

Az MLBKT Lean Tagozata 2015. március 10-én Szeghalomra szervezett vállalatlátogatást, ahol a Felina fehérnemű gyárban nyílt lehetőség ismerkedni a logisztikai folyamatokkal és a lean alapelvek bevezetésének köszönthető eredményekkel. A programon 18 érdeklődő vett részt.

Elsőként egy rövid tájékoztatót, cégismertetőt hallgathattunk meg Szabóné Vozár Katalin termelési és logisztikai vezetőtől, melynek során jobban megismertük a kistérség második legnagyobb foglalkoztatójának (ma már 580 fő) működését. A Felina jelenleg mannheimi központjában végzi az anyagbeszerzést és tervezést, míg Magyarországon anyag logisztikával, termelési logisztikával és készáru logisztikával foglalkoznak.

100_8495

A közös gyárlátogatás során megtekintettük a varrodát, szabászatot, raktárat, tanműhelyt és csomagoló részleget. A látogatáson két csoportban, a gyár csoportvezetőinek segítségével néztük meg a folyamatokat. A lean szempontok mellett szó esett a Felina szakmunkásképzésben betöltött szerepéről, az ipart érintő hiányszakmákról, az új fehérnemű márkák bevezetéséről, amelyek már a fiatalabb generációkat célozzák meg, vagy arról, hogy a dolgozók 70 %-a betanított munkás, mindemellett kiváló varró- vagy szabónő.

Délután három csoportban (varroda, szabászat, raktár) kezdődött meg a veszteségvadászat, amelyet aztán közösen, a termelési és logisztikai vezető és a csoportvezetők részvétele mellett beszéltünk meg. Számos hasznos vagy éppen megerősítő javaslat érkezett, amelyeket a Felina vezetősége nyitottan és hálásan fogadott.

Úgy éreztük, hogy a látogatás során egy jól működő, innovatív, lean elvek mentén szervezett vállalatot ismerhettünk meg, akik valóban folyamatosan fejlesztik folyamataikat. A szakmaiságon túl pedig rendkívül szimpatikus volt az az emberi közeg és komoly elhivatottsággal végzett munka is, amelyet tapasztaltunk alkalmi idegenvezetőinknél.

Hajas Gabriella

100_8527

Adjon visszajelzést!