Bedolgozói programot állít össze a Máltai Szeretetszolgálat az ócsai szociális lakóparkba költözött, jelenleg munka nélkül lévő fiatal családanyáknak.

Ócsai anyukák segíthetnek be az agglomeráció raktáraiban

Bedolgozói programot állít össze a Máltai Szeretetszolgálat az ócsai szociális lakóparkba költözött, jelenleg munka nélkül lévő fiatal családanyáknak.

A karitatív szervezet segítségével negyven nő sajátíthatja el, többek között, a csomagolás, a használt háztartási gépek szétszerelésének fogásait, a zöldségfeldolgozás és -válogatás előkészítésének munkafázisait – tájékoztatta a szolgálat szociális segítője az MTI-t. Kormos Rebeka szerint e feladatok elvégzésére van igény a munkaerőpiacon.

Elsősorban a budapesti agglomerációban működő vállalatok, raktárbázisok, logisztikai központok számíthatnak a Pest megyei településre költözött friss munkaerőre.

Elmondta azt is, hogy nem csupán otthon elvégezhető tevékenységek jöhetnek szóba. Amennyiben a megrendelt feladat azt kívánná, az ócsai önkormányzat a városban akár külön helyiséget is biztosíthat a lakóparkban összeálló alkalmi vagy állandó csoportnak. A szolgálat hamarosan levélben fordul a környékbeli cégekhez, vállalkozásokhoz, hogy figyelmükbe ajánlja a kínálkozó foglalkoztatási lehetőséget – tette hozzá.
Kormos Rebeka közlése szerint a Máltai Szeretetszolgálat sok irányú támogatást nyújt a bedőlt devizahitelesek, szociálisan rászoruló családok számára nyolcvan házból kialakított, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által üzemeltetett lakóparkban élők szociális körülményeinek javítására. Mivel az ideköltözött családok nagyobb része halmozottan hátrányos helyzetű, a 370 lakót a szolgálat három tagja segíti a beilleszkedésben – jegyezte meg a szociális segítő.

Adjon visszajelzést!