Miniszterelnöki megbízottként segíti Wáberer György a magyar logisztika fejlesztését

Miniszterelnöki megbízottként segíti Wáberer György a magyar logisztika fejlesztését

Orbán Viktor miniszterelnök megbízta Wáberer Györgyöt, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökét, a Waberer?s International Zrt. elnök-vezérigazgatóját a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával, miniszterelnöki megbízottként – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a kormany.hu-val.Wáberer György a következő időszakban intézkedéseket készít elő a magyar logisztika, ezen belül a közúti fuvarozás versenyképességének javítása érdekében és intézkedik azok végrehajtásáról.

Az MKFE közleményéből kiderül, hogy Wáberer György a személyszállítás versenyképességének javítása érdekében is intézkedik.  Tevékenységével elősegíti a szektor versenyképességének javítását, hozzájárulásának növelését a magyar GDP előállításában, ami együtt jár az ágazatban tevékeny vállalkozások adó- és járulékfizető képességének és foglalkoztatási potenciáljának szélesítésével.

A miniszterelnöki megbízott intézkedéseket kezdeményez egyebek között a hazai fuvarozási piac védelme, az államilag finanszírozott  gépjármű vezető képzés megindítása, a magyar fuvarozók védelme érdekében a külföldi protekcionista intézkedésekkel szemben. Tevékenysége kiterjed a gépjárművezetéshez kapcsolódó adminisztráció csökkentésére, a közúti infrastruktúra fejlesztésére, a használatarányos útdíjfizetési rendszer finomhangolására.

Forrás: kormany.hu; MKFE

Adjon visszajelzést!