Az online pénztárgépek elvét követve a cégek készletnyilvántartását is be lehetne kötni az adóhivatalhoz - nyilatkozta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

A cégek készletnyilvántartását is bekötnék a NAV-hoz

Az online pénztárgépek elvét követve a cégek készletnyilvántartását is be lehetne kötni az adóhivatalhoz – nyilatkozta a Magyar Időknek Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

A lap szombati számában azt írta: kormányzati szereplők mellett az MKIK képviselői is részt vesznek abban a munkacsoportban, amely az adóhivatal átalakításának lehetséges módozatait tekinti át.

 

Parragh László a Magyar Időknek azt mondta: az online pénztárgépek rendszere beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Úgy véli, a kasszákhoz hasonlóan a cégek készletnyilvántartásait is be lehetne kötni az adóhivatalhoz. Így az ellenőrök a közúti áruszállítást ellenőrző rendszer segítségével nyomon követhetnék a beszerzést, az online pénztárgépek adatai alapján szemmel tarthatnák az értékesítéseket, az új megoldással pedig pontos képet kapnának arról, hogy az adott cég raktárában mennyi termék van.

A kamara elnöke szerint így kisebb lenne a “feketézés” lehetősége, ezzel együtt az adminisztrációs terhek csökkenhetnének – olvasható a lapban.

 

Forrás: MTI

Adjon visszajelzést!