Átadták a HungaroControl háromdimenziós toronyszimulátorát

Átadták a HungaroControl háromdimenziós toronyszimulátorát

Átadták csütörtökön a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. háromdimenziós toronyszimulátorát, amelyet az irányítók képzéséhez használnak majd. Az MLBKT Beszerzési Vezetők Klubja a tervek szerint április 7-én tart vállalatlátogatást a HungaroControlnál.

A 180 fokos, háromdimenziós képi megjelenítésre képes szimulátor jelenleg három polgári (Budapest, Sármellék, Debrecen), illetve három katonai (Szolnok, Pápa, Kecskemét) és egy fiktív repülőtér teljes vizuális és funkcióbeli szimulációját tudja ellátni.
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson azt mondta, a HungaroControl egyre fontosabb szereplővé válik a nemzetközi polgári és katonai légiforgalmi irányításban, és példaként említette, hogy a magyar szakszolgálat végzi a koszovói magaslégtér irányítását Budapestről. Hangsúlyozta továbbá, hogy a léginavigáció “szuperszónikus” sebességgel fejlődik, de a magyar szakemberek ezzel lépést tudnak tartani.

Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója szerint a katonai és polgári légiforgalmi együttműködésnek több évtizedes hagyománya van, négy éve a szakszolgálat képezi a katonai irányítókat, és az új szimulátorban is folytatják a közös szakképzést.

Adjon visszajelzést!