Közlönyhírek

A gépjárművezető képzésről és a vagyonátruházási illetékmentességről

1269/2016. (VI. 7.) Korm. határozat a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási ágazatot érintő egyes intézkedésekről.

 

A Kormány – áttekintve a logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások versenyképességének növelését szolgáló intézkedésekről szóló 1560/2015. (VIII. 7.) Korm. határozatban [a továbbiakban: 1560/2015. (VIII. 7.) Korm. határozat] megfogalmazott kormányzati feladatok végrehajtásának állását –

  1. egyetért azzal, hogy a hivatásos gépjárművezetők képzésére vonatkozó állami forrásokat a munkanélküliek mellett a pályakezdő fiatalok részére is szükséges biztosítani.
  2. egyetért azzal, hogy 1560/2015. (VIII. 7.) Korm. határozat 7. pontjával összefüggésben az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény által a nyergesvontató, tehergépjármű, pótkocsi (félpótkocsi) és autóbusz  esetében biztosított vagyonátruházási illetékmentességet a lízing-konstrukció keretében megszerzett haszonjárművek vonatkozásában is biztosítani szükséges.

 

Országos iparipark-koncepció megvalósításáról döntött a kormány június 7-én

A határozat szerint a kabinet és a megyei jogú városok együttműködéséről szóló Modern városok programban részt vevő, iparipark-fejlesztéssel érintett városokban kezdődik meg az ipari területek fejlesztésére irányuló szakmai szempontok szerinti konstrukciók kialakítása, illetve a fejlesztések tervezése és kivitelezése.
Ennek részeként megvizsgálják az állami vagy önkormányzati szerephez, illetve tulajdonosi részesedéshez köthető ipari parkok tulajdonosi helyzetét és azok integrálási lehetőségét az országos iparipark-hálózatba. Emellett megvizsgálják a magántulajdonban lévő ipari parkok helyzetét és a működésükben betölthető állami szerepvállalás kérdését.

 

Előkészítteti a jövő évi útfelújításokat a kormány

A nemzeti fejlesztési miniszternek bruttó 100 milliárd forint összegű projektlistát kell összeállíttatnia a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel.
Egyidejűleg a kormány felhívta a szakminisztert, hogy  intézkedjen, hogy a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. bruttó 100 milliárd forint értékben írjon ki közbeszerzési eljárást a közúthálózat felújítására vonatkozóan.
A nemzeti fejlesztési miniszternek a feltételes közbeszerzési eljárás lefolytatása után javaslatot kell tennie  a kormánynak a felújítási projektek elfogadására és a szükséges forrás biztosítására. Ennek határideje 2017. január 15.

 

Forrás

Adjon visszajelzést!