Innovációs rangsor – helyünk az európai rangsorban

Innovációs rangsor – helyünk az európai rangsorban

Az Európai Bizottság közreadta innovációs körképét

 

A Bizottság összegző megállapításai szerint az EU csökkentette hátrányát Japánnal és az USA-val szemben, Svájc pedig megtartotta vezető pozícióját az európai rangsorban, az EU éllovasa pedig Svédország. A ranglista sereghajtója évek óta Ukrajna.

 

Az alkalmazott módszertan – többek között – figyelembe veszi az új doktori fokozatok megszerzésének alakulását, a befejezett felsőfokú képzések arányát a lakosság egészéhez mérten a 30-34 éves korosztályban vagy például a licenszekhez és szabadalmakhoz kapcsolódó külföldről érkező jövedelmek arányát a GDP százalékában.

 

Magyarország európai helyezése stabil, a tavalyival egyező 26. helyen áll.

EU_Innovációs_lista_P032136000602-567799

A bizottság főbb megállapításai között az innovációs index komponensein belüli sorrendek is érdekes képet mutatnak. „Svédország a humánerőforrások és a tudományos kutatás színvonala terén, Finnország a pénzügyi keretszabályozás terén, Németország az innovációs célú magánberuházások terén, Belgium az innovációs hálózatok és az innovációs célú együttműködések terén, Írország a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenysége terén” mutat kiemelkedő eredményt.

 

Adjon visszajelzést!