A Jungheinrich a Red Dot Díj 2016 nyertese

A Jungheinrich a Red Dot Díj 2016 nyertese

Kétszeres Red Dot Design Díj

 

A Jungheinrich mostantól olyan neves vállalatok sorába tartozik, mint a Ducati Motor, a Ferrari, a McLaren vagy a Microsoft.

Az idei évben 57 nemzet 5.200 termékkel és újdonsággal jelentkezett a Red Dot  Termékdizájn 2016 díjra. A nemzetközi Red Dot zsűri csak azon termékeknek ítéli meg a legjobb dizájn minősítését szolgáló díjat, amelyek egyedi kialakításukkal kitűnnek a piacon a hasonló, elérhető termékek közül.

award_ece_220_225_1600x1067-honlapraA Járművek kategóriájában a Jungheinrich megújult, ECE 225 típusú horizontális komissiózó targoncája nyerte el az elismert díjat. Nagyobb menetbiztonság a reflektoroknak és nappali menetvilágításnak köszönhető, tágas kezelőhely különböző ergonomikus opciókkal és megújult kezelőelemek a hatékony és kényelmes munkavégzés érdekében – mindezek együttesen győzték meg a zsűrit. Az új hajtómotor, az elektromos kormányzás és az innovatív akkumulátor koncepció rendkívüli termelékenységet és maximális energiahatékonyságot biztosítanak.

A jetPILOT multifunkcionális kormány, melyet minden ECE horizontális komissiózóban használnak, ezen kívül elnyerte a „Legjobbak legjobbika” (Best of the Best) díjat is a Jármű kiegészítők kategóriájában és ezzel az év kiemelt terméke lett.

A nemzetközi verseny ezen legmagasabb egyedi kitüntetését 2016-ban a benyújtott pályázók mindössze 1,5%-a nyerte el.  A jetPILOT kiváló dizájnjának köszönhetően győzött és ezzel nemzetközi összehasonlításban a Jungheinrichet az éllovasok közé emelte.

Red Dot Best of the Best díj átadására 2016. július 4-én Essenben került sor. A díjat átvette: Holger Brunckhorst, a Jungheinrich norderstedti gyárának fejlesztésekért felelős projektvezetője és Till Muhl, a Jungheinrich ipari dizájnere.

A győztes termékek négy héten keresztül a „Design on Stage” különleges kiállításon tekinthetők meg, mielőtt az állandó kiállítás részesei lesznek.

 

Red Dot Design Award

reddot-logo900-1-honlapraRed Dot dizájn díj (Red Dot Design Award) egy olyan dizájn tematikájú pályázati rendszerű verseny, melyben a “Red Dot”, azaz “piros pont” a minőség védjegye. Három kategóriában nyújthatók be a pályázatok a díjra: Termékdizájn (Product Design), Kommunikációs dizájn (Communication Design), Dizájn koncepció (Design Concept). A Red Dot Award a Dizájncentrum Észak-Rajna-Vesztfália szervezésében kerül megrendezésre. 2015-ben több mint 17.000 benyújtott pályázatával a világ egyik legnagyobb versenye.

Első alkalommal 1955-ben ült össze a zsűri, hogy az akkori legjobb alkotásokat díjazza. Az 1990-es években Dr. Peter Zec professzor fejlesztette tovább a Red Dot márkanevet és a díjat. A megtisztelő díj, Red Dot, azóta a kiemelkedő dizájnminőség nemzetközileg elismert jelképe.

Adjon visszajelzést!